MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
NHG
kosten
basistarief
€ 140
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Oncologie
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
4
punten
locatie
Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis
Plesmanlaan 121
1066 CX Amsterdam
☎ +3120 5129 111
overig
06
Mei
2014
STIP cursus Borstkanker en de rol van de huisarts - Melanoom en de rol van de huisarts
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Oncologie'
Van aanbieder:
NHG
In de omgeving:
Amsterdam

In deze STiP cursus komen de onderwerpen Borstkanker en Melanoom beide aan bod. U wordt op de hoogte gebracht van de huidige stand van zaken en u staat stil bij de mogelijkheden die u heeft om zorg op maat te leveren aan de patiënt en de familie.

Borstkanker

In Nederland heeft een vrouw een kans van één op negen om in haar leven borstkanker te krijgen. Daarmee is het de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen. Na verwijzing door de huisarts wordt de patiënt behandeld in de 2e lijn. Wat is de rol van de huisarts in deze behandelfase? Met welke keuzes en dilemma’s krijgt de patiënt te maken?

Ook wordt stilgestaan bij de zorg die nodig is na de behandeling. Hoe is de communicatie met het ziekenhuis na de behandeling en waarvoor verwijst u een patiënt tussentijds terug? In deze STiP cursus wordt u op de hoogte gebracht van de huidige stand van zaken en staat u stil bij de mogelijkheden die u heeft om zorg op maat te leveren aan de patiënt en de familie.

Melanoom

Gemiddeld komt huidkanker bij 30-40.000 mensen per jaar voor. Het melanoom betreft 4500-5000 van deze patiënten, waarvan 1600 nieuwe patiënten per jaar. Welke mogelijkheden heeft de huisarts bij de controle van een naevus? Wat doet de specialist in het eerste consult? Wat is de opbrengst van dermatoscopie?

Ook wordt u geïnformeerd over de behandelingsmogelijkheden in de 2e lijn en over de organisatie van de zorg rond de patiënt.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!