![]() |
1. Verwerven van dieper inzicht in de ervaren zorgintensiteit en complexiteit in het dagelijks leven van gezinnen met een zorgintensief kind.
2. Verkrijgen van meer inzicht in de ervaringen en wensen van gezinsleden en (zorg)professionals bij de samenwerking met gezinnen met een zorgintensief kind.
3. Begrijpen hoe de relaties tussen alle betrokkenen passend en duurzaam kunnen bijdragen aan een goede balans in het gezinsleven met een zorgintensief kind, en ontwikkelen van handvatten die dit bevorderen.
4. Verkennen van casus-specifieke praktijkinnovaties die de afstemming tussen gezinsleden en/of zorgprofessionals bevorderen.
Het lesprogramma is zo opgebouwd dat elk leerdoel in een specifiek onderdeel wordt behandeld, waardoor de deelnemers stap voor stap inzicht en vaardigheden ontwikkelen die aansluiten bij de doelstellingen van het onderliggende onderzoeksproject dat aan dit programma ten grondslag ligt. Op deze wijze biedt het een gestructureerde aanpak om inzicht te krijgen in de zorg- en samenwerkingservaringen van gezinnen met een zorgintensief kind en deze te verbeteren. Het maakt gebruik van onderzoeksvoorbeelden, casestudies en samenwerkingsactiviteiten om deelnemers te betrekken en hun praktische vaardigheden te verbeteren.