Leerdoelen PAN Congres 2024
De bezoeker weet aan het einde van dit congres wat belangrijk is bij plantaardige voeding bij de volgende levensfases:
- Kinderen;
- Vrouwen in menopauze;
- Ziekenhuispatiënten;
- Mensen met chronische ziektes;
- Ouderen.
Daarnaast wordt er aandacht besteed aan onze omgeving, het effect van bewerkte voeding en gedragsverandering.
De zorgverleners die dit congres bezoeken krijgen concrete handvatten mee om:
- Passende voedingszorg te bieden aan mensen in verschillende levensfase;
- Gedragsverandering te bewerkstelligen;
- Het effect na te gaan van bewerkte voeding op onze gezondheid en omgeving;
Op zaterdag 12 oktober 2024 vindt het PAN International Med & Nutrition congres plaats in Antriopia in Driebergen. Het thema is ‘Plant based nutrition throughout life’ (Plantaardige voeding bij elke levensfase) en zal grotendeels in het Engels zijn. Onderzoekers, artsen, diëtisten en andere gezondheidsprofessionals inspireren je met de nieuwste onderzoeksresultaten en praktijkervaringen.
Ons congresprogramma gaat in op wetenschappelijk onderbouwde onderwerpen met betrekking tot de voordelen van en vragen over plantaardige voeding. Internationale experts zoals Shireen Kassam, Gemma Newman en Brenda Davis zullen het hebben over de effecten van voeding op onze gezondheid in verschillende levensfasen.
Doelgroep
Het congres is bedoeld voor wetenschappers, professionals en studenten die in de gezondheidszorg werken. Maar het programma is interessant en toegankelijk voor iedereen die:
- Het is geïnteresseerd in de rol van levensstijl in de gezondheidszorg (bijvoorbeeld beleid of politiek).
- Het is een ervaren ervaringsdeskundige op het gebied van gezondheid en levensstijl (vooral voeding).
- Het is betrokken bij voeding in ziekenhuizen.
- Hij heeft een gezondheidstoestand en bestaande kennis over levensstijl en gezondheid.
Leerdoelen
Het doel van dit congres om alle deelnemers kennis te laten nemen van plantaardige voeding bij verschillende levensfases.
Na het bijwonen van dit congres heeft de bezoeker een beter beeld van de mate waarin plantaardige voeding haalbaar, geschikt en gezond voor kinderen, volwassenen, zieken en ouderen.
Daarnaast komt ook onderwerpen aan bod, zoals:
- Veranderingen in de leefstijl in de kliniek;
- Het effect van ultra-bewerkt voedsel;
- Hoe we ons land beter kunnen benutten.
De bezoeker weet aan het einde van dit congres:
- Welke invloed voeding heeft op het risico op ziekte en sterfte? Voornamelijk gericht op chronische ziekten, waaronder kanker, de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson;
- Wat het effect van ultra-verwerkt voedsel is en welke rol vleesvervangers spelen bij het bevorderen van een gezond en duurzaam dieet;
- Hoe je een food-first aanpak creëert in de gezondheidszorg;
- Het belang van lifestyle geneeskunde in de eerstelijnszorg en hoe je verandering van leefstijl bespreekt met patiënten en andere gezondheidsprofessionals;
- Of een plantaardig eetpatroon geschikt is voor opgroeiende kinderen;
- In hoeverre een plantaardig menu wenselijk en haalbaar is voor de klinische patiënt;
- Wat de relatie is tussen de gezondheid van vrouwelijk hormoon, reproductieve gezondheid en veroudering;
- Of en hoe je gezond ouder kan worden met een plantaardig eetpatroon en hoe het zit het met de gezondheid van de botten, de eiwitbehoefte en andere kritieke voedingsstoffen;
- Hoe Nederland eruit zou zien als we allemaal een plantaardig dieet zouden volgen en hoe we ons land beter kunnen benutten.