MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 1495,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Farmacologie
onderwerp(en):
Polyfarmacie
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Interactiemechanismen (apotheekhoudend)
Accreditatie Periode: 30-04-2017 t/m 30-04-2018
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Farmacologie'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Interacties zijn een belangrijk onderdeel binnen de medicatiebewaking, één van de basiswerkzaamheden van apothekers. Door het goed uitvoeren van de medicatiebewaking wordt de optimale effectiviteit van geneesmiddelen gestimuleerd en ongemakken bij de patiënt voorkomen. Voorwaarde voor het goed uitvoeren van de medicatiebewaking is een goede achtergrondkennis, onder andere over de interactiemechanismen.

In deze cursus worden de meest voorkomende interactiemechanismen besproken. Er wordt aan de hand van een casus en voorbeelden uitgelegd wat voor soort interacties geneesmiddelen met elkaar aangaan en wat de gevolgen zijn voor de patiënt. Ook wordt in deze cursus uitgelegd waar je op moet letten bij het beoordelen van een interactie. Verder wordt aandacht besteed aan de interactiemechanismen en afhandeling van de meest voorkomende interacties in de praktijk.

U wordt in relatief korte tijd volledig bijgepraat over interactiemechanismen. Door een beter begrip van de interactiemechanismen bent u als geneesmiddelexpert nóg beter in staat om uitleg te geven over interacties aan collega-zorgverleners en aan patiënten aan de balie.

De cursus is in de vorm van een weblecture: de auteur presenteert de inhoud aan de hand van een Powerpoint-presentatie. De verschillende delen worden afgewisseld met vragen.

Na het volgen van deze cursus:

  • weet u welke soorten interacties er zijn.
  • kunt u per interactiesoort een voorbeeld(interactie) noemen.
  • kent u de verschillende interactiemechanismen.
  • kent u de meest voorkomende interacties.
  • weet u aan welke criteria een interactie moet voldoen om erop te bewaken.
  • bent u in staat om met collega zorgverleners over interacties de dialoog aan te gaan door een goed begrip van de interactiemechanismen.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!