Deze cursus behandelt de epidemiologie, de pathofysiologie, de anamnese en het onderzoek, het stellen van de diagnose, de behandeling, de verwijsindicaties, de controle, en de preventie van astma bij kinderen. De leerstof wordt afgewisseld met toetsvragen. Als u voor deze vragen voldoende scoort, kunt u de eindtoets maken. Als u minimaal 70% van de vragen daarvan goed heeft beantwoord, worden de accreditatiepunten automatisch in GAIA bijgeschreven.
De laatste jaren zijn er veel nieuwe richtlijnen ontwikkeld voor astma bij kinderen. Een belangrijke verandering is dat bij de behandeling niet langer de ernst van de astma centraal staat, maar de mate waarin de astma onder controle is. Op basis van deze verandering is de NHG-Standaard Astma bij kinderen1 in 2014 geactualiseerd.
Als huisarts bent u voor de meeste kinderen met astma de hoofdbehandelaar. Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van de inhoud van de nieuwe inzichten, zodat u uw beleid kunt optimaliseren, en een eventuele verwijzing naar de tweede lijn soepel verloopt.
Deze kennistoets van deze cursus behandelt de epidemiologie, de pathofysiologie, de anamnese en het onderzoek, het stellen van de diagnose, de behandeling, de verwijsindicaties, de controle, en de preventie van astma bij kinderen. De leerstof wordt afgewisseld met toetsvragen. Als u voor deze vragen voldoende scoort, kunt u de eindtoets maken. Als u minimaal 70% van de vragen daarvan goed heeft beantwoord, worden de accreditatiepunten automatisch in GAIA bijgeschreven.
Na het doorlopen van deze cursus: