MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 599
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Conflictmanagement, Communicatietechniek
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Conflicten en grensoverschrijdend gedrag
Accreditatie Periode: 27-04-2016 t/m 27-04-2018
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Conflictmanagement' of 'Communicatietechniek'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Vrijwel elke zorgprofessional, dus ook u als huisarts, krijgt in zijn of haar loopbaan wel eens te maken met grensoverschrijdend gedrag of conflicten. Dat is deels afhankelijk van de setting waarin men werkt: in een grote stad of op een huisartsenpost zal een huisarts dat wellicht vaker tegenkomen dan in een gemoedelijke dorpspraktijk, maar in elke setting waar mensen met andere mensen werken, kunnen conflicten ontstaan.

Deze cursus geeft praktische tips en handvatten om agressie en conflicten in sommige gevallen te voorkomen en om in andere gevallen escalatie te vermijden. Met soms zeer eenvoudige tips kan de spanning van een situatie dan worden doorbroken. Door deze cursus te volgen, zult u zich bewust(er) worden van de soms subtiele verschillen die maken dat een situatie al dan niet escaleert.
Daarnaast leert u de basisprincipes voor als er dan toch escalatie optreedt en u in een situatie met agressie of grensoverschrijdend gedrag terechtkomt. Wat doet u bijvoorbeeld wanneer u wordt lastiggevallen door een patiënt die diepere gevoelens voor u blijkt te hebben? Daar zijn duidelijke richtlijnen voor, deels zelfs wettelijk vastgelegd.

Bij het omgaan met agressie en conflicten horen uiteraard ook communicatieve vaardigheden. Deze kunnen na het volgen van deze cursus worden getraind in een een- of meerdaagse training. Deze cursus biedt hiervoor een goede basis.

Na afloop van de cursus:

  • weet u welke aspecten bepalend zijn voor het ontstaan van conflicten en grensoverschrijdend gedrag.
  • weet u welke valkuilen er kunnen zijn in contact met patiënten of hun naasten, die zich intimiderend, manipulerend of provocerend gedragen.
  • weet u op welke wijze u de-escalerend kunt interveniëren.
  • weet u welke tips en adviezen helpen om te voorkomen dat een conflict uitmondt in grensoverschrijdend gedrag.
  • weet u welke aspecten voor u in uw beroepshouding belangrijk zijn in het hanteren van conflicten en het omgaan met grensoverschrijdend gedrag van patiënten en hun naasten.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!