MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 8 uur
organisatie
GCP Central BV
kosten
basistarief
€ 211,75
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Wet- en regelgeving
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
8
punten
abonnement
e
learning
Online WMO/GCP Training
Accreditatie Periode: 9-10-2019 t/m 8-10-2021
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Wet- en regelgeving'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Iedereen die betrokken is bij de opzet en uitvoer van interventioneel onderzoek met mensen moet aantoonbare Good Clinical Practice (GCP) kennis en ervaring te hebben. Na goed afronden van de online WMO/GCP cursus voldoet de cursist aan deze eis van ethische commissies en instellingen en is men in staat effectief en kwalitatief hoogwaardig onderzoek uit te voeren volgens de regels van de Wet Medisch wetenschappelijk Onderzoek met mensen en Good Clinical Practice.

In de online WMO/GCP cursus leren onderzoekers en onderzoeksprofessionals betrokken bij klinisch onderzoek alles over de wet- en regelgeving van medisch wetenschappelijk onderzoek. De training richt zich op het vertalen van de wet- en regelgeving naar de praktijk. Zowel de internationale Good Clinical Practice (ICH-GCP) richtlijn, de Europese wetgeving, als de Nederlandse Wet Medisch wetenschappelijk Onderzoek met mensen (WMO) zijn onderwerp van de cursus, waarin de cursist via herkenbare onderzoeksstappen leert over de toepassing van deze wetten en regels in de praktijk. De cursus bestaat uit 7 modules:

  1. Introductie
  2. Opzet
  3. Voorbereiding
  4. Start onderzoek
  5. Indiening
  6. Uitvoer
  7. Afronding en archivering

De cursus behandelt onderwerpen als ethische toetsing, veiligheid, patiënteninformatie en informed consent, omgang met onderzoeksproducten, monitoring, auditing, ethiek, documentatie, en verantwoordelijkheden in detail. In de bijlage onderwerpen WMO/GCP training is de volledige inhoud weergegeven.

De cursus is geschikt voor arts-assistenten, medisch specialisten, research verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, psychologen, gezondheidswetenschappers, paramedici en andere onderzoeksprofessionals die betrokken of verantwoordelijk zijn voor de opzet, uitvoer en afronding van WMO-plichtig onderzoek in Nederland.

De cursus is volledig online te volgen via smartphone, tablet of computer en is modulair opgezet. Makkelijk toegankelijk en in te passen in de dagelijkse praktijk van de cursist. Na het volgen van de training ontvangt de cursist een trainingscertificaat en kan men deelnemen aan het afsluitende landelijk WMO/GCP examen, wat klassikaal wordt afgenomen door de Examencommissie Medisch Wetenschappelijk Onderzoek (EMWO).

Duur: De totale studiebelasting bedraagt zo’n 8 uur.

De drie belangrijkste doelen die worden nagestreefd, zijn:

  1. Dat cursisten op effectieve en efficiënte manier de theorie van GCP en WMO wet- en regelgeving leren,
  2. Dat cursisten deze kennis kunnen toepassen in de praktijk,
  3. Dat cursisten na afloop van de training meer dan 80% score behalen op het WMO/GCP examen (van EMWO) en daarmee aantonen dat ze de theorie van GCP en WMO beheersen en kunnen toepassen op de examencasuïstiek.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!