organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
Dit Basispakket geeft de Apotheekhoudende Huisarts het recht om met het cursusaanbod 30 accreditatiepunten per abonnementsjaar te behalen. Ook geeft het max. 5 apothekersassistenten toegang tot het cursusmateriaal.
informatie
gebied:
Somatiek, GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
Farmacologie, Algemeen & overig
onderwerp(en):
Polyfarmacie
ICPC:
A
accreditatie
abonnement
toelichting
Dit Basispakket geeft de Apotheekhoudende Huisarts het recht om met het cursusaanbod 30 accreditatiepunten per abonnementsjaar te behalen. Ook geeft het max. 5 apothekersassistenten toegang tot het cursusmateriaal.
CME-Online - Mechanismen bij interactiebewaking (apotheekhoudend)
Accreditatie Periode: 30-11-2018 t/m 30-11-2019
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Farmacologie' of 'Algemeen & overig'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?
Interacties zijn een belangrijk onderdeel binnen de medicatiebewaking, één van de basiswerkzaamheden van apothekers. Door het goed uitvoeren van de medicatiebewaking wordt de optimale effectiviteit van geneesmiddelen gestimuleerd en ongemakken bij de patiënt voorkomen. Voorwaarde voor het goed uitvoeren van de medicatiebewaking is een goede achtergrondkennis, onder andere over de interactiemechanismen.
In deze cursus worden de meest voorkomende interactiemechanismen besproken. Er wordt aan de hand van een casus en voorbeelden uitgelegd wat voor soort interacties geneesmiddelen met elkaar aangaan en wat de gevolgen zijn voor de patiënt. Ook wordt in deze cursus uitgelegd waar je op moet letten bij het beoordelen van een interactie. Verder wordt aandacht besteed aan de interactiemechanismen en afhandeling van de meest voorkomende interacties in de praktijk.
Door een beter begrip van de interactiemechanismen bent u als geneesmiddelexpert nóg beter in staat om uitleg te geven over interacties aan collega-zorgverleners en aan patiënten aan de balie.
Na het volgen van deze cursus:
- weet u welke soorten interacties er zijn.
- kunt u per interactiesoort een voorbeeld(interactie) noemen.
- kent u de verschillende interactiemechanismen.
- kent u de meest voorkomende interacties.
- weet u aan welke criteria een interactie moet voldoen om erop te bewaken.
- bent u in staat om met collega-zorgverleners over interacties de dialoog aan te gaan door een goed begrip van de interactiemechanismen.
De cursus is in de vorm van tekst, afgewisseld met presentaties op film.
Meer >