MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
Netherlands School of Public and Occupational Health (NSPOH)
kosten
basistarief
Op aanvraag
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Farmacologie, Wet- en regelgeving
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
6
punten
overige informatie
Prijs op aanvraag.
in
company
Geneesmiddelen, rijvaardigheid en werk
in-company nascholing

Veiligheid voorop!
Leer hoe en welke geneesmiddelen het reactievermogen kunnen beïnvloeden. Welke inschatting van risico's kunt u maken ten aanzien van het werk, rijvaardigheid en diverse juridische aspecten? Welke interventiemogelijkheden heeft u?

Sommige medicijnen hebben invloed op rijvaardigheid en reactievermogen. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties in het verkeer of op het werk. In deze module maakt u kennis met de belangrijke groepen geneesmiddelen met deze bijwerking. U leert een inschatting maken van medische en ook juridische risico’s. U krijgt op praktische wijze overzicht van de classificatie van geneesmiddelen en inzicht in mogelijke interventies, van belang voor beleid en samenwerking met de curatieve sector.

Arbo onderzoek laat zien dat ongeveer 4% van de werknemers een geneesmiddel slikt dat het reactievermogen beïnvloedt, vaak zonder dat de gebruiker het zelf in de gaten heeft. Als medische professional hebt u een belangrijke taak om gevaarlijke situaties op het werk en in het verkeer te voorkomen. Dat vereist actuele kennis van zaken.

Deze module schoolt u bij over de belangrijkste groepen geneesmiddelen met een negatief effect op alertheid en rijvaardigheid. U maakt kennis met potentiële veiligheidsrisico’s en mogelijke juridische consequenties, ook voor u als adviseur, bij onverantwoorde deelname aan werk en/of verkeer.

De casuïstiek uit de praktijk staat centraal. U krijgt inzicht in de risico’s van medicijngebruik en de beoordeling hiervan. U leert inschatten welke activiteiten iemand wel of niet kan uitvoeren. Op basis van uw inschatting kunt u een verantwoord advies uitbrengen aan cliënt en werkgever.

De behandeling van de leerstof vindt plaats in afwisselende werkvormen, zoals interactieve presentaties, gezamenlijke discussies en casuïstiekbespreking in kleine groepen.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!