Na afloop van de cursus zijn de deelnemers op de hoogte van de nieuwste inzichten op het gebied van de (vroeg)diagnostiek en behandeling bij dementie en zijn zij onder meer in staat om gebruik te maken van de NeuroPsychiatric Inventory (NPI) en van een model voor partnerinterview.

"/>
MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
RINO Amsterdam
kosten
basistarief
€ 425
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Neurologie, GGZ & psychiatrie
onderwerp(en):
Alzheimer/Dementie
ICPC:
P
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
10
punten
locatie
RINO Amsterdam
Leidseplein 5
1017 PR Amsterdam
☎ +3120 6250 803
overig
08
Apr
2020
Dementie - Nieuwe inzichten
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Neurologie' of 'GGZ & psychiatrie'
Van aanbieder:
RINO Amsterdam
In de omgeving:
Amsterdam

Het dementieonderzoek heeft de laatste 10 jaar een enorme vlucht genomen, zowel op (fundamenteel) neurobiologisch, neuropsychiatrisch als psychosociaal terrein. Dat is verheugend te noemen, vooral als we ervan uitgaan dat deze aandoening tot vele ernstige verstoringen leidt in het dagelijks functioneren van de patiënt en dat dikwijls interventies op meerdere niveaus tegelijkertijd geïndiceerd zijn. De ziekte van Alzheimer bijvoorbeeld wordt al jaren niet meer beschouwd als een stoornis met louter verlies van geheugenfuncties. In de cursus komen de subtypen van dementie aan de orde zoals M. Alzheimer, Dementie met Lewy Bodies, Vasculaire dementie en Frontaalkwabdementie. Het klinisch-diagnostisch en neurobiologisch (tauopathieën, synnucleopathieën) onderzoek worden belicht evenals de differentiatie op grond van MRI-scanning. Voorts wordt nader ingegaan op patiënten met mild cognitive impairment (MCI), het BPSD-concept alsook de neuropsychologische testen en de stand van zaken op het gebied van medicatie en psychosociale interventies bij de verschillende dementieziekten.

Na afloop van de cursus zijn de deelnemers op de hoogte van de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten op het gebied van de (vroeg)diagnostiek en behandeling bij dementie. Men is in staat om in hun eigen behandelpraktijk gebruik te maken van de NeuroPsychiatric Inventory (NPI) en van een model voor partnerinterview. Men is in staat farmacologische en psychosociale behandelinterventies gericht in te zetten, afhankelijk van het type dementie en de fase waarin de patiënt zich bevindt.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!