MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Netwerk Acute Zorg Zwolle
kosten
basistarief
€ 365
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Rampen & crisismanagement
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
4
punten
locatie
Ziekenhuis ZGT - Almelo
Zilvermeeuw 1
7609 PP Almelo
☎ +3154 6693 693
overig
22
Apr
2020
Workshop IC in opgeschaalde situatie (ICOS)
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Rampen & crisismanagement'
Van aanbieder:
Netwerk Acute Zorg Zwolle
In de omgeving:
Almelo

Volgens de Wet Geneeskundige Hulpverlening bij Rampen dient ieder ziekenhuis voorbereid te zijn op de opvang van slachtoffers van een ramp of zwaar ongeval. Om de slachtofferstroom van de ramp te kunnen verwerken moeten extra maatregelen worden genomen. Deze maatregelen zijn beschreven in het Ziekenhuis Rampenopvangplan (ZiROP).

Op basis van bovenstaande onderkennen ziekenhuizen dat de IC één van de sleutelafdelingen is in de opvang en behandeling van slachtoffers. Vergroten van het inzicht in het functioneren van de IC in een opgeschaalde situatie waarbij vooral aandacht wordt besteed aan de sleutelfunctionarissen van deze afdeling.

Doelgroep: Functionarissen (medisch en verpleegkundig) van de IC, die vanuit hun dagelijkse functie een coördinerende en aansturende rol hebben in de opvang en behandeling van slachtoffers in opgeschaalde situaties.

Programmadoelen:

  • Na deze training zijn de deelnemers in staat om volgens de vastgestelde procedure de melding van een ramp af te handelen.
  • De deelnemers kunnen benoemen wat de specifieke aandachtspunten kunnen zijn voor de IC op basis van de informatie uit de melding van een ramp.
  • Na deze training zijn de deelnemers in staat om volgens de vastgestelde procedure de IC voor te bereiden op de komst en opvang van slachtoffers.
  • De deelnemers zijn in staat om aan de hand van de CSCATTT-methode de voortgang en het verloop van de opvang en behandeling van slachtoffers binnen de eigen afdeling te managen en monitoren.
  • De deelnemers laten zien dat de besluitvorming op systematische wijze volgens BOB-methodiek plaatsvindt.(beeldvorming, oordeelvorming en besluitvorming)

A.d.h.v. een casus worden gekeken hoe de opvang en behandeling van slachtoffers op de IC is georganiseerd. Hier wordt ETS voor gebruikt.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!