MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
LHV
kosten
basistarief
€ 390
leden
€ 199
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Financiën, Management
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
4
punten
locatie
Huisartsenpraktijk Vechtzorg
Breukelen
overig
09
Apr
2020
Uw patiënten- en financiële administratie op orde - Module 1 (2020)
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Financiën' of 'Management'
Van aanbieder:
LHV
In de omgeving:
Breukelen

Meer overzicht in de patiënten- en financiële administratie, efficiënter werken én een hoger rendement. In deze workshop legt u de basis voor een veranderproces binnen uw praktijk. U krijgt inzicht, tips en tools bij de dagelijks terugkerende werkprocessen en administratie.

Leerdoel

  • U wordt zich meer bewust van het belang van optimale werkprocessen in de praktijk.
  • U krijgt meer zicht op waar het mis kan lopen bij patiënten- en financiële administratie.

Er wordt veel van uw praktijk verwacht als het gaat om niet-zorggerelateerde taken, zoals declaraties en bijbehorende patiëntenadministratie. Taken zijn vaak opgesplitst, waardoor het kan ontbreken aan een goed overzicht. De ervaring leert dat zelfs huisartsenpraktijken die goed lijken te draaien inkomsten mislopen. Deze module gaat over de basis van de praktijkvoering en doorkruist hiermee alle disciplines. We kijken over elkaars schotten heen en richten ons op transparantie, overdraagbaarheid van taken, lean werken en een optimale omzet. We sporen blinde vlekken en onterechte aannames op naar aanleiding van de thema’s ‘Omzet’, ‘Patiëntenadministratie’, ‘Factureren’ en ‘Verwerking van declaraties’.

Bij Module I is het noodzakelijk dat de verantwoordelijk huisarts aanwezig is samen met assistente(s) en (indien van toepassing) de praktijkmanager. De aanwezigheid van de verantwoordelijke huisarts is belangrijk voor inzicht in het gehele proces. Hierna kan het proces gedelegeerd worden aan de verantwoordelijke medewerker(s). Het hoogste rendement vindt plaats, wanneer van één praktijk zoveel mogelijk huisartsen, assistentes en indien van toepassing ook een praktijkmanager deelnemen. Praktijkprocessen komen duidelijker aan het licht bij aanwezigheid van verschillende disciplines van een praktijk. Bij een grotere aanwezigheid van medewerkers is er al meteen een veel groter draagvlak. Daarom wordt Module I ook steeds vaker op de eigen praktijklocatie aangevraagd.

Na het volgen van Module I weet u hoe u efficiënter kunt werken in uw praktijk mét een hoger rendement.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!