MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Onbekend
organisatie
Sanofi Netherlands B.V.
kosten
basistarief
€ 125
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Endocrinologie
onderwerp(en):
Diabetes
ICPC:
T
sponsoring
Sanofi Netherlands
accreditatie
accreditatie
15
punten
locatie
Van der Valk Hotel Hengelo
Bornsestraat 400
7556 BN Hengelo
☎ +3174 8000 800
overig
27
Mei
2020
Insulinediploma 2020 - Starten met Insuline
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Endocrinologie'
Van aanbieder:
Sanofi Netherlands B.V.
In de omgeving:
Hengelo

De cursus richt zich in het bijzonder op de zorg voor patiënten met Diabetes Mellitus type 2 die met insuline worden behandeld.

Verreweg de meeste mensen met type 2 Diabetes Mellitus worden tegenwoordig in de eerste lijn behandeld en heel vaak zal de huisarts, in veel gevallen samen met de praktijkondersteuner, een belangrijk deel van de zorg voor zijn of haar rekening nemen. Dat is een stap in de goede richting, want met de enorme toename van het aantal patiënten is extra capaciteit in de eerstelijnszorg onmisbaar. Tegelijkertijd maakt deze verschuiving in de zorg het noodzakelijk dat men goed geschoold is en blijft.

Deze modulaire en praktijkgerichte cursus levert daartoe een belangrijke bijdrage.

Het programma concentreert zich zowel op de algemene kennis over Diabetes Mellitus, als op de specifieke kennis en vaardigheden die nodig zijn bij het starten en begeleiden van insulinetherapie. In deze intensieve cursus zal de docent u de instrumenten aanreiken die onontbeerlijk zijn bij het verlenen van de juiste zorg aan deze groeiende patiëntengroep. De cursus is gebaseerd op de huidige versie van de NHG standaard DM2.

Met het verder bevorderen van uw deskundigheid op dit ziektegebied hopen wij een impuls te kunnen geven aan de kwaliteit van de diabeteszorg in Nederland.

Onderwerpen die onder meer aan bod komen:

  • De theorie: Oude en nieuwe kennis.
  • Complicaties: Waarom scherp instellen op streefwaarden?
  • Medicatie, grenzen en mogelijkheden.
  • Bekend met Insuline, diverse types en pensystemen.

De basis van deze nascholing is de huidige NHG-standaard diabetes. Van hieruit zullen de deelnemers kennis nemen van het stappenplan.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!