MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Novartis Pharma B.V. - Business Franchises Ophtha Neuroscience
kosten
basistarief
Gratis
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Neurologie
ICPC:
A, N
sponsoring
Novartis
accreditatie
accreditatie
3
punten
locatie
Van der Valk TheaterHotel De Oranjerie
Kloosterwandplein 12-16
6041 JA Roermond
☎ +3147 5391 491
overig
13
Mei
2020
Behandeling van Migraine in de eerstelijnszorg
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Neurologie'
Van aanbieder:
Novartis Pharma B.V. - Business Franchises Ophtha Neuroscience
In de omgeving:
Roermond

Met de komst van de nieuwe middelen zullen de huisartsen vanuit de patiënten wellicht weer meer vragen krijgen over migraine. Het is daarom van belang de huisartsen zo optimaal mogelijk geïnformeerd zijn over migraine en de behandelmogelijkheden en de lokale afspraken voor doorverwijzing naar de tweede lijn.

Leerdoelen

  • De huisarts kan bij de aanpak van migraine de plaats van de preventieve behandeling weergeven, gerelateerd aan de plaats van de aanvalsbehandeling.
  • De huisarts kan de patiënt genuanceerd voorlichten over de preventieve behandeling met enerzijds de beperkte effectiviteit ervan en anderzijds de vaak grote positieve impact ervan op het aantal aanvallen en daarmee de kwaliteit van leven.
  • De huisarts biedt facultatief een preventieve behandeling aan vanaf 2 migraine-dagen per maand en actief vanaf 4 hoofdpijndagen per week.
  • De huisarts is in staat twee soorten preventieve behandelingen uit te proberen bij migrainepatiënten met een hoge ziektelast.
  • De huisarts kan onderscheid maken welke preventieve behandeling zelf opgestart kan worden en welke patiënten doorverwezen kunnen worden naar de 2e lijn.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!