MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
Medilex BV
kosten
basistarief
€ 395
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie
onderwerp(en):
Alzheimer/Dementie
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
5
punten
locatie
Inntel Hotels Art Eindhoven
Mathildelaan 1
5611 BJ Eindhoven
☎ +3140 7513 500
overig
27
Mei
2020
Dementie bij mensen met een verstandelijke beperking
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie'
Van aanbieder:
Medilex BV
In de omgeving:
Eindhoven

Mensen met een verstandelijke beperking hebben een verhoogde kans op dementie. Vanaf 40 jaar heeft 25% last van de ziekte, ten opzichte van 3% bij mensen zonder een verstandelijke beperking.

Door dementie vroegtijdig te herkennen kan de omgeving zo worden aangepast dat de cliënt zo lang mogelijk kan blijven participeren. Toch blijkt het vaak lastig signalen van dementie te onderscheiden van de beperking. Hierdoor worden symptomen als geheugenproblemen, verslechtering van de motoriek, trager handelen en spraakproblemen pas laat als dementie herkend.

Herken dementie bij mensen met een verstandelijke beperking en leer wat u kunt doen om de kwaliteit van leven hoog te houden.

Deelnemers vergroten hun theoretische kennis van dementie bij mensen met een verstandelijke beperking. Het onderscheid tussen aan dementie gerelateerde (gedrags-)problemen ten opzichte van de verstandelijke beperking van de cliënt staat hierbij centraal. Vroeg signalering is namelijk essentieel om de cliënt zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.

Na dit theoretische kader zullen deelnemers praktisch toepasbare kennis en tips opdoen over hoe zij de zorg voor dementerende cliënten het beste vorm kunnen geven. Na afloop van het congres kunnen zij: adequate zorg leveren bij spraak- en slikproblemen, cliënten stimuleren om te blijven bewegen, pijn en psychische klachten herkennen bij gevorderde dementie en omgaan met ethische dilemma's.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!