MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Meerdaags
organisatie
Stichting ALSG
kosten
basistarief
€ 995
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Rampen & crisismanagement
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
18
punten
locatie
Calamiteitenhospitaal
Heidelberglaan 100
3508 GA Utrecht
overig
14
Mei
2020
Medical response to major incidents
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Rampen & crisismanagement'
Van aanbieder:
Stichting ALSG
In de omgeving:
Utrecht

In deze cursus wordt de gehele keten van rampenopvang real-time met reële scenario’s gesimuleerd.

De reactie van de medische hulpverlening op grote incidenten bestaat uit een keten van verschillende onderdelen: prehospitaal, transport, ziekenhuizen, communicatie, coördinatie & leidinggeven. Het resultaat van zo’n reactie op een dergelijk incident is afhankelijk van het functioneren van al deze onderdelen en hoe deze onderling communiceren.

Effectieve en realistische training en evaluatie van de medische hulpverlening kan niet plaatsvinden via training van slechts één afzonderlijk onderdeel.
De verschillende onderdelen moeten samen getraind worden om zo tot een zorgvuldig resultaat en evaluatie te kunnen komen als basis voor het leren en verder ontwikkelen van de methodiek.

Om dit te bereiken maken we in deze cursus gebruik van geavanceerde simulatie modellen. In deze modellen leggen we de nadruk op elk van de afzonderlijke onderdelen in de keten.

Doel van deze cursus:
Orde leren scheppen in de chaos op het rampterrein en in het ziekenhuis tijdens grootschalige incidenten zoals terroristische aanslagen en vliegtuigrampen. Hulpverleningsdiensten en ziekenhuispersoneel leren elkaar te begrijpen en gaan samen aan de slag!

Doelgroep: Betrokkenen bij de prehospitale en hospitale respons tijdens een groot incident of ramp.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!