MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Stichting Topzorg 2000
kosten
basistarief
Gratis
informatie
gebied:
Somatiek, Overig
categorie(ën):
Spoed Eisende Hulp, Communicatietechniek, Management
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
3
punten
locatie
Noordwest Ziekenhuisgroep - locatie Alkmaar
Wilhelminalaan 12
1815 JD Alkmaar
☎ +3172 5484 444
overig
07
Apr
2020
Crew Resource Management scholing MGG
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Spoed Eisende Hulp', 'Communicatietechniek' of 'Management'
Van aanbieder:
Stichting Topzorg 2000
In de omgeving:
Alkmaar

De CRM werkgroep Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) heeft als doel de veiligheid rondom de acute zorg te verhogen binnen de NWZ. De werkgroep organiseert jaarlijks diverse trainingen op beide locaties Alkmaar en Den Helder.

Wat is Crew resource Management?

Crew Resource Management (CRM) is een veiligheidstraining voor multidisciplinaire teams in de spoedeisende zorg. CRM is eind jaren zeventig ontwikkeld in de luchtvaart om incidenten aan te pakken die gebeurden door het falen van de samenwerking in de cockpit. Centraal hierbij staan de niet-technische vaardigheden (non-technical skills) zoals communicatie, besluitvorming en leidinggeven. Deze vaardigheden zijn, alleen of in combinatie, in ongeveer zeventig procent van de incidenten en ongelukken beslissend voor een fatale afloop.

Teams in de acute zorg zijn vaak multidisciplinair, werken onder hoge tijdsdruk, nemen cruciale beslissingen en voeren hoog gespecialiseerde interventies uit. Iedere professional in de zorg draagt als teamlid met zijn/haar expertise bij aan een optimale hulpverlening. Goede samenwerking en afstemming binnen het team is belangrijk om elkaars vaardigheden en kennis aan te vullen en om op die manier de meest effectieve zorg te kunnen bieden. De prestatie die je als team levert, bepaalt in hoge mate de kwaliteit van de zorg.

De doelgroep zijn de medisch specialisten verbonden aan de Noordwest Ziekenhuisgroep, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, arts- assistenten, operatiekamerpersoneel en ambulancepersoneel Noord Holland Noord.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!