MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
IZER Ketenzorg BV
kosten
basistarief
Gratis
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Cardiologie
onderwerp(en):
Diabetes
ICPC:
K
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
3
punten
locatie
IZER - Integrale Zorggroep Eerstelijn Rijnmond
Vlambloem 61
3068 JE Rotterdam
☎ +3110 2890 387
overig
21
Apr
2020
Hartfalen
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Cardiologie'
Van aanbieder:
IZER Ketenzorg BV
In de omgeving:
Rotterdam

Hartfalen ontstaat doordat de pompfunctie van het hart tekortschiet en leidt hoofdzakelijk tot kortademigheid en vocht in de longen en in de benen.Tussen 20 en 30% van de mensen krijgt te maken met hartfalen, meestal als zij ouder zijn dan zeventig jaar. Momenteel heeft ongeveer 1% van de volwassen bevolking deze aandoening (circa 130.000 mensen). De verwachting is dat dit aantal door de vergrijzing sterk zal toenemen, tot minstens de helft meer hartfalenpatiënten in 2025 (schatting: 195.000 mensen).

Vooral diabetes mellitus, hoge bloeddruk en overgewicht zijn risicofactoren voor het krijgen van hartfalen, net als een eerder doorgemaakt myocardinfarct. Dus goede CVRM is belangrijk! De diagnose hartfalen wordt nogal eens gemist en/of patiënten met hartfalen worden onvoldoende behandeld.

Leerdoelen

  • Na het volgen van deze scholing zijn de deelnemers in staat de diagnose hartfalen te stellen, weten zij bij welke patient ze extra alert moeten zijn en zijn zij op de hoogte van de behandelopties.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!