MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
LHV
kosten
basistarief
€ 595
leden
€ 320
AIO leden
€ 195
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Communicatietechniek
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
6
punten
locatie
Van der Valk Hotel Almere
Veluwezoom 45
1327 AK Almere
☎ +3136 8000 800
overig
29
Sep
2020
Rationeel Emotieve Training (RET) - (2020)
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Communicatietechniek'
Van aanbieder:
LHV
In de omgeving:
Almere

RET-vaardigheden kunnen de manier veranderen hoe iemand naar de wereld kijkt. U leert dat gedachten het gedrag negatief kunnen beïnvloeden en hoe u dit kunt herkennen en ombuigen. Deze vaardigheden kunt u toepassen bij uzelf, uw medewerkers en uw patiënten.

In uw rol als werkgever kunnen RET-vaardigheden van grote waarde zijn. Wilt u bijvoorbeeld altijd aardig gevonden worden? Dan vindt u het misschien lastig een medewerker ter verantwoording te roepen en ervaart u kritiek geven als bijzonder vervelend. Of u merkt dat een medewerker door zijn manier van denken niet goed in zijn vel zit, omdat hij denkt dat hij alles maar moet slikken.

In uw rol als huisarts kunt u dezelfde RET-vaardigheden toepassen. Misschien ondervindt u veel druk vanwege een veeleisende patiënt en denkt u dat u niet serieus genomen wordt. Of u denkt bij een lastige behandeling dat u niet genoeg weet en dat u dit zou moeten kunnen. Of u hebt te maken met een depressieve patiënt, die ervan is overtuigd dat hij niet waard is. Samengevat: u leert deze vaardigheden toepassen bij uzelf, uw medewerkers en uw patiënten. U doorbreekt vicieuze cirkels van elkaar bevestigende negatieve gedachten, emoties en gedrag. Hoe? Door veel te oefenen met RET-vaardigheden, in combinatie met verbeeldings- en ontspanningsoefeningen.

Leerdoelen

  • Negatieve gedachtestijlen bij zichzelf, medewerkers en patiënten herkennen.
  • Hinderende gedachten vertalen in helpende gedachten.
  • Deze vaardigheden toe kunnen passen op eigen casuïstiek, volgens behoefte vermeld in een voorafgaande intake vragenlijst.
  • Mits bijkomend oefenen, dit ook toe kunnen passen bij patiënten.
  • De relatie tussen denken, voelen en handelen herkennen en inzetten.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!