MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Sanofi Netherlands B.V.
kosten
basistarief
€ 30
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Farmacologie, Cardiologie, Endocrinologie
onderwerp(en):
Diabetes
ICPC:
K, T
sponsoring
Sanofi
accreditatie
accreditatie
4
punten
locatie
Best Western Plus Hotel Groningen Plaza
Laan Corpus den Hoorn 300
9728 JT Groningen
☎ +3150 5248 000
overig
11
Mei
2020
Farmacotherapie Lipideverlagende middelen, antistolling en antiarrythmica
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Farmacologie', 'Cardiologie' of 'Endocrinologie'
Van aanbieder:
Sanofi Netherlands B.V.
In de omgeving:
Groningen

In deze nascholing wordt de functie van de lever verder toegelicht en daarbij wordt specifiek ingegaan op de cholesterolsynthese en de verschillende lipiden verlagende medicijnen.

Patiënten met diabetes mellitus hebben een grotere kans op het ontwikkelen van hart en vaatziekten. In deel 3 hebben we een aantal middelen besproken die bij deze patiënten vaker wordt voorgeschreven (ACE-remmers, ATII antagonisten, beta-blokkers, diuretica en calciumantagonisten). In deel 4 wordt dit voortgezet met de behandeling van antistollingsmiddelen. Deze antistollingsmiddelen worden ook voorgeschreven bij ritmestoornissen, waarbij vooral atriumfibrilleren in de populatie van patiënten met diabetes mellitus vaker voorkomt. Daarom wordt ook aandacht besteed aan de prikkelgeleiding in het hart en welke middelen hiervoor voorgeschreven kunnen worden.

Zoals u van ons gewend bent zal de stof uit eerdere modules waar nodig opnieuw besproken worden, maar het is wel aan te raden deze modules eerst te volgen.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!