MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Cure & Care Development
kosten
basistarief
Gratis
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
Algemeen & overig
ICPC:
A
sponsoring
HSK
accreditatie
accreditatie
3
punten
locatie
Van der Valk Hotel Maastricht
Nijverheidsweg 35
6227 AL Maastricht
☎ +3143 3873 500
overig
01
Sep
2020
Het motiveren van cliƫnten met een dwangstoornis voor behandeling
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Algemeen & overig'
Van aanbieder:
Cure & Care Development
In de omgeving:
Maastricht

Ter gelegenheid van de start van het expertisecentrum dwang in regio Maastricht nodigt de directie van HSK u graag uit om gratis deel te nemen aan het seminar.

Dwangklachten (obsessief-compulsieve stoornis) komen regelmatig voor onder de Nederlandse bevolking. Een dwang-stoornis is de vierde meest voorkomende psychische stoornis in Nederland (na depressie, alcoholmisbruik en sociale fobie).

Veel cliënten met dwangklachten bezoeken regelmatig een huisarts of vallen als gevolg deze klachten uit op het werk. Tijdens het gesprek met de huisarts of bedrijfsarts komen wel de gevolgen of symptomen van een dwangstoornis te sprake, maar de oorzaak van deze klachten, de dwangstoornis zelf, wordt vaak niet als zodanig herkend of niet besproken.

Een gespreksmethodiek die de huisarts/POH GZZ of bedrijfsarts kan gebruiken om de mogelijke aanwezigheid van dwang op een patiëntvriendelijke manier te bespreken en de cliënt vervolgens te motiveren voor adequate behandeling is Motiverende Gespreksvoering.

In deze workshop wordt een aantal onderwerpen besproken. Naast een korte uitleg over dwang en differentiaal diagnostiek van deze stoornis staat vooral het motiveren van cliënten met een dwangstoornis voor behandeling centraal. In verschillende werkvormen wordt deze gespreksmethodiek geoefend bij cliënten waarbij mogelijk sprake is van een dwangstoornis.

* Tijdens dit seminar maakt u (onder meer) kennis met het expertisecentrum Dwang Maastricht.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!