MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Meerdaags
organisatie
UMC Utrecht - Onderwijscentrum
kosten
basistarief
€ 740
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Opleiden en presenteren
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
12
punten
locatie
Hotel Mitland
Ariƫnslaan 1
3573 PT Utrecht
☎ +3130 2715 824
overig
30
Jun
2020
Teach the Teachers III - de opleider als regisseur van de opleiding
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Opleiden en presenteren'
Van aanbieder:
UMC Utrecht - Onderwijscentrum
In de omgeving:
Utrecht

Teach the Teachers III

Module III van het TtT traject is bedoeld voor (plv.) opleiders die tenminste module I (de basis- en vervolgtraining) hebben gevolgd en bij voorkeur ook module II (Competentiegericht Opleiden: Begeleiden en Beoordelen van de individuele AIOS).

Deze 2-daagse training staat in het teken van de (plv.) opleider als “regisseur” van de opleiding:
Ongeveer de helft van de tijd wordt besteed aan het onderwerp plenaire werkvormen (zoals het ochtendrapport, journal club, refereren, casuïstiek bespreking), aan het cursorisch onderwijs en aan de implementatie van het opleiden voor het toepassen van Evidence Based Medicine in de praktijk van alle dag.
De modernisering en professionalisering van de opleiding worden belicht vanuit veranderkundig perspectief aan de aan de hand van casuïstiek uit de opleidingspraktijk (Hoe voer ik ....in? Hoe verkrijg ik draagvlak om....?). Eigen inbreng van casuïstiek door de deelnemers (bij voorkeur vooraf) wordt hogelijk op prijs gesteld.
Kwaliteitszorg komt aan bod in de context van de recente ontwikkelingen m.b.t. de financiering van de opleidingen uit het Opleidingsfonds en de gevolgen daar van voor de praktijk, onder meer het verwachte gebruik van kwaliteitsindicatoren bij het toekennen van subsidiegelden. 

Tot slot maakt een workshop werving en selectie van AIOS voor een opleidingsplaats deel uit van het programma. 
 

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!