MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Patient Comfort & Communicatie
kosten
basistarief
€ 375
informatie
gebied:
Somatiek, Overig
categorie(ën):
Communicatietechniek, Effectiviteit en efficiency
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
6
punten
locatie
Stay Okay Soest
Bosstraat 16
3766 AG Soest
☎ +3135 6012 296
overig
11
Mei
2020
Patient Comfort & Communicatie
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Communicatietechniek' of 'Effectiviteit en efficiency'
Van aanbieder:
Patient Comfort & Communicatie
In de omgeving:
Soest

In het ziekenhuis worden talrijke medische ingrepen en interventies uitgevoerd. Voor de meerderheid van patiënten zijn dit stressvolle gebeurtenissen die gepaard gaan met spanning en angst. Onderzoek en klinische ervaring heeft uitgewezen dat angst en pijn bij patiënten afneemt wanneer zorgverleners goed afstemmen op de patiënt en effectief communiceren (o.a. negatieve suggesties vermijden en positieve suggesties gebruiken). Patiënt Comfort & Communicatie technieken zijn hierbij bruikbaar.

Tijdens deze training geven wij een overzicht van de inhoud van de belangrijkste elementen uit de training en de wetenschappelijke onderbouwing hiervan (o.a. placebo en nocebo studies worden behandeld), gelardeerd met praktijkvoorbeelden en filmopnames uit onze eigen ziekenhuizen (waar de training al een aantal jaar met veel succes gegeven wordt). Vervolgens gaan wij dieper in op de technieken uit de Patiënt Comfort & Communicatie training, en gaan de deelnemers hier direct ook praktisch mee aan de slag.

De belangrijkste technieken die worden behandeld en uitgebreid geoefend zijn:

  1. Afstemmen
  2. Helpend taalgebruik
  3. (hypnotische) relaxatie

Na het volgen van de training:

  1. Weten de deelnemers hoe zij een goede werkrelatie met hun patiënt tot stand kunt brengen, en hoe zij daarbij ook hun lichaamshouding in kunnen zetten.
  2. Weten de deelnemers hoe zij patiënten een versterkt gevoel van controle en vertrouwen kunnen geven.
  3. Kennen deelnemers het belang en de noodzaak van het kiezen van de juiste woorden in het gesprek met patiënten en hun ouders, en weten zij ook dat zij hiermee daadwerkelijk invloed kunnen hebben op de mate van angst- en pijnbeleving van patiënten.
  4. Hebben de deelnemers (hypnotische) relaxatietechnieken geleerd, waarmee zij patiënten kunnen helpen zich meer te ontspannen gedurende een medische procedure.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!