MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Mijs Instituut
kosten
basistarief
€ 525
AIO
€ 400
studenten
€ 275
informatie
gebied:
Somatiek, Overig
categorie(ën):
Gastro-enterologie, Algemeen & overig, Dermatologie, Epidemiologie, Farmacologie, Longziekten, Microbiologie, Urologie
onderwerp(en):
Infectieziekten en SOA's, Polyfarmacie
ICPC:
A, D, R, S, U
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
10
punten
locatie
Amstel Boathouse
Amsteldijk 223
1079 LK Amsterdam
☎ +3120 2211 505
overig
15
Mei
2020
Antibioticacursus voor huisartsen
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Gastro-enterologie', 'Algemeen & overig', 'Dermatologie', 'Epidemiologie', 'Farmacologie', 'Longziekten', 'Microbiologie' of 'Urologie'
Van aanbieder:
Mijs Instituut
In de omgeving:
Amsterdam

Deze cursus voorziet huisartsen van kennis en hulpmiddelen om het gebruik van deze essentiële medicijnen in de dagelijkse klinische praktijk te verbeteren. Aan de hand van voorbeelden zal de cursus belichten hoe antimicrobiële stewardship-principes kunnen worden toegepast op veel voorkomende casuïstiek. We zullen de werkingsmechanismen, indicaties, doseringen en bijwerkingen van de belangrijkste antibioticaklassen behandelen. Er zal worden ingegaan op de activiteit en effectiviteit van deze middelen tegen verschillende micro-organismen en hun toepassing bij verschillende infectiebeelden.

Welke antibiotica zijn er, hoe werken ze, hoe moeten ze gebruikt worden? Omdat antibioticaresistentie meer en meer voorkomt, benadrukken we de rol die de arts kan spelen bij een juist gebruik van antibiotica.

Verantwoorde inzet van antibiotica betekent niet alleen een reductie van het antibioticumgebruik, maar ook de keuze van het juiste middel in een bepaalde situatie. In deze cursus voor huisartsen worden werkingsmechanismen, indicaties, doseringen en bijwerkingen van de belangrijkste antibioticaklassen behandeld, waar mogelijk aan de hand van Nederlandse richtlijnen. Er zal worden ingegaan op de verscheidenen ziektebeelden uit de praktijk de activiteit van deze middelen tegen verschillende micro-organismen en hun toepassing bij verschillende infectiebeelden. De opgedane kennis zal aan begin en het eind van cursus getoetst worden met theorievragen en zal de gehele cursus door interactief zijn met de mogelijkheid tot discussie.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!