MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
Boerhaave Nascholing
kosten
basistarief
€ 9500
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Ouderengeneeskunde
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
40
punten
locatie
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist
☎ +3134 3492 492
overig
10
Sep
2020
Kaderopleiding Geïntegreerde Eerstelijns Ouderengeneeskunde
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Ouderengeneeskunde'
Van aanbieder:
Boerhaave Nascholing
In de omgeving:
Zeist

De eerstelijnszorg voor ouderen staat onder druk. Dit komt doordat ouderen langer thuis blijven wonen en de taken van zorgprofessionals veranderen. Wilt u weten hoe we de zorg voor deze groep kwalitatief hoog kunnen houden? Meld u dan aan voor deze opleiding.

De eerstelijnszorg in Nederland behoort tot de beste in de wereld. Toch gaat het om een ingewikkeld stelsel. De zorg en ondersteuning worden namelijk geleverd vanuit verschillende wetten en financieringsbronnen. Het pallet aan professionele en informele hulpverleners wordt daardoor steeds meer divers. Daarnaast zien we dat het volume en de complexiteit van de zorg toeneemt, terwijl het aantal verzorgers afneemt.

Als zorgprofessionals willen we de zorg kwalitatief hoog houden en waar mogelijk verbeteren. We gaan hierbij uit van een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen en mogelijkheden van de patiënt centraal staan.

In deze cursus wordt u als huisarts of specialist opgeleid om bij te dragen aan een goede en lokaal ingerichte zorg voor ouderen. Door goede afspraken met regionale organisaties kan er tegelijk worden bijgedragen aan de landelijke kwaliteitskaders. Als deelnemer aan deze cursus leert u deze samenwerking goed aan te sturen.

Kaderopleiding Geïntegreerde Eerstelijns Ouderengeneeskunde
De kaderopleiding wordt in een periode van 2 jaar gegeven op 20 onderwijsdagen. Er worden eendaagse sessies in Leiden aangeboden en tweedaagse sessies in Woudschoten (Zeist). In de opleiding staan 4 grote lijnen centraal:

  • Visieontwikkeling m.b.t. persoonsgerichte integrale zorg voor ouderen.
  • Kennis en inzicht m.b.t. organisaties, samenwerking en veranderprocessen.
  • Specialistische kennis en vaardigheden m.b.t. thuiswonende ouderen met complexe zorgvragen.
  • Persoonlijke groei en leiderschap van deelnemers.

Tijdens de opleiding verwerft u zelfstandig kennis, door bijvoorbeeld het lezen van de literatuur of het maken van e-learnings. De onderwijsdagen zijn er voor verdieping, afstemming, praktische uitvoering en het oefenen van vaardigheden onder leiding van een ervaren mentor. De totale studiebelasting is ongeveer 6 uur per week.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!