MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Meerdaags
organisatie
Boerhaave Nascholing
kosten
basistarief
€ 695
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, Overig
categorie(ën):
Radiologie
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
12
punten
locatie
Mercure Hotel Amsterdam Airport
Oude Haagseweg 20
1066 BW Amsterdam
☎ +3120 7219 177
overig
08
Dec
2020
Stralingshygiëne voor Medisch Specialisten (2020)
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Radiologie'
Van aanbieder:
Boerhaave Nascholing
In de omgeving:
Amsterdam

Vanwege regelgeving is het onderzoeken of behandelen van patiënten met ioniserende straling (röntgenstraling) een zogenoemde voorbehouden handeling (Wet BIG), waarvoor onder meer formele stralingsdeskundigheid is vereist (Besluit Stralingsbescherming Kernenergiewet).

Deze cursus leidt op voor deze deskundigheid voor artsen die werkzaam zijn in een ziekenhuis/kliniek, waar het formele stralingsbeschermingstoezicht is geregeld; voor de vereiste bekwaamheid is 'training on the job' dan wel specifieke toestelinstructie ter plaatse tevens noodzakelijk. De cursusinhoud is vastgesteld door de cursuscommissie van Boerhaave / IRS-stralingsbeschermings cursussen, in overleg met vertegenwoordigers van de Beroepsverenigingen en mede op grond van door de Overheid genoemde eisen.

Bij een voldoende examenresultaat wordt het diploma Basisopleiding stralings-bescherming deskundigheidsniveau 4A/M (beperkt) voor medisch specialisten uitgereikt.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!