![]() |
De nascholing 'Vet gezond - Voorbij de guidelines: Nieuwste inzichten over voeding en interventies' is een nascholing met een kookworkshop.
Recente studies laten zien dat het eten van meer koolhydraten en minder vetten geassocieerd worden met een korter leven (Yusuf, Lancet 2017). De uitkomsten van deze studie gaan ín tegen vrijwel alle nationale en internationale guidelines. Dit maakt het geven van advies aan onze patiënten lastig. Wát is gezond en wát niet? Een andere recente studie laat zien dat 50% van patiënten met diabetes mellitus van hun ziekte af kan komen met de juiste voeding (Taylor, Lancet 2017). Kunnen we Diabetes omkeren door de juiste voeding?
In de kookworkshop 'Vet Gezond': koken en het hart, gaan we in het eerste uur van start met een lezing over dit onderwerp door Prof. Dr. Leonard Hofstra, cardioloog van Cardiologie Centrum Utrecht en hoogleraar Cardiologie aan het VUMC. Hij zal in zijn presentatie ingaan op laatste inzichten over gezonde voeding en ook de richtlijnen bespreken.
Na het bespreken de nieuwste wetenschappelijke inzichten, zal het 2e deel bestaan uit een voedingskundig wetenswaardige kookworkshop onder leiding van een diëtist, waarbij in groepen van 4-5 deelnemers en vertellen over de gezonde keuzes en laten zien dat bepaalde kooktechnieken goed passen binnen een gezonde levensstijl.
De leerdoelen van de avond zijn: