MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
DAI Artsen
kosten
basistarief
€ 195,00
leden
€ 165,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
Algemeen & overig, Cardiologie, GGZ & psychiatrie
onderwerp(en):
Lifestyle en voeding
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
3
punten
locatie
Seats2Meet - Amersfoort
Stationsplein 49
3818 LE Amersfoort
☎ +3133 2022 190
overig
17
Apr
2019
Dokter & Bewegen - Gezonde wijkaanpak (GLI)
17 April 2019 (18:00-21:30 uur) - Beweeginterventies in de spreekkamer

Van verschillende kanten zal de rol van bewegen behandeld worden. Uiteraard is er ook tijd voor het uitwisselen van kennis en ervaring.

Sprekers en onderwerpen

 • Femke van Gennip, huisarts en Matthijs van der Poel, huisarts - Bewegen als medicijn
  • Regelmatig worden er (te) gemakkelijk medicijnen voorgeschreven terwijl klachten in basis met meer of anders bewegen een andere vorm van aandacht zouden moeten krijgen. Wat is bewegen en hoe raken we de juiste snaar om intrinsieke motivatie te vinden?
 • Bjarne Timonen,  GZ-psycholoog - Lichaamsbeweging - over bewegen als meerwaarde bij psychisch leed
  • Er is voldoende bewijs dat gebrek aan lichaamsbeweging een risicofactor is voor het ontwikkelen van psychische klachten. En er is steeds meer bewijs dat een interventie op dit terrein, vooral runningtherapie, significante reductie van klachten kan bewerkstelligen. Vooral bij depressie, maar ook bij burn-out, een steeds vaker voorkomende reden van arbeidsverzuim.
 • Joep Teijink, Chirurg - Bewegen in relatie tot hart en vaatziekten
  • Claudicationet is hét landelijk netwerk voor oefen- en fysiotherapeuten waarbij scholing gericht op ‘etalagebenen’ een belangrijk speerpunt is. Waarom is deze gesuperviseerde looptherapie nodig om patiënten te helpen?
 • Joost van Wijchen, Het lectoraat - Bewegen is leven
  • "Wat is bewegen, hoe bewegen we en hoe kunnen we in beweging blijven?" Vanuit @excerciseworks is een beweging gestart om bewegen en in beweging blijven weer centraal in onze leefstijl te zetten. Niet het moeten, maar het mogelijk maken dat het blijft kunnen.
 • Françoise Langens Huisarts - Gezonde wijkaanpak
  • Huisartsen zien steeds meer patiënten met gezondheidsvragen waarvoor de oplossing in het sociaal domein of leefstijladvisering te vinden is. De huisarts kan het niet alleen. Reden genoeg om de handen ineen te slaan met bijvoorbeeld leefstijlcoaches, welzijnswerkers, buurtsportcoaches, gemeente en GGD.
 • Jan Willem Leidekker, fysiotherapeut - Gecombineerde leefstijlinterventies, GLI: Leefstijl leeft door
  • Gecombineerde Leefstijlinterventie is advies en begeleiding bij voeding, beweging en gedrag. Het doel is een gezondere leefstijl voor de patiënt. Uitgangspunt is dat de drie onderdelen in een zorgprogramma van 24 maanden worden aangeboden.
 • Bas Van de Goor, Bas van de Goor Foundation

NB Voor leden van Arts & Leefstijl en leden van het DAI-netwerk geldt het kortingstarief van €165,-  LHV-leden mogen ook inschrijven voor het speciale ledentarief van €165,-. Fysiotherapeuten, diëtisten en praktijkondersteuners betalen slechts EUR 125,-.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!