Relatie tussen voeding, leefstijl, diabetes en insuline resistentie.
De pathofysiologie en betekenis van diabetes en insuline resistentie.
De evolutionaire geschiedenis van voeding in relatie met het ontstaan van insuline resistentie.
Hoe pas je voeding en leefstijl interventies toe in de dagelijks, drukke(huisartsen-) praktijk.
Hoe het (eet en beweeg) gedrag van diabetes patiënten te veranderen middels coaching (verandermanagement).
Bewustwording wat er aan de hand is met de voeding van vandaag vooral ook in relatie tot gezondheidsproblemen.
Kennis over overgewicht als een symptoom dat er iets niet goed is in de samenleving. (Waarom komt overgewicht en diabetes meer voor in achterstandswijken?)
De sprekers:
Dr. Peter Voshol. Voorheen biochemische, fysiologische wetenschapper aan de Universiteit van Cambridge, Engeland. Hij is gepromoveerd aan de Universiteit van Groningen en heeft gewerkt aan de Universiteit van Leiden en Harvard Medical School, Boston, USA. Director of Disease Model Core, Institute of Metabolic Science, Addenbrooke’s Hospital, Cambridge. Nu verbonden aan het Louis Bolk Instituut in Driebergen.
Prof. Dr. Hanno Pijl, internist LUMC en lid van de Gezondheidsraad.
Prof. Dr. Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU en VU medisch centrum Amsterdam.
Dr. Peter Klosse, lector Gastronomie aan de Hotelschool Maastricht en aan de HAS in Den Bosch.
Harriet Verkoelen, diëtiste en Diabetes Verpleegkundige, schrijfster van verschillende boeken over diabetes.
Ronald Rier, eigenaar en directeur van 'The human Factor", coach bij Stichting Voeding leeft, eigenaar en directeur 'Relief consult'. Specialist in coachen van mensen, effectief gedrag en gedragsverandering.
Tamara de Weijer, huisarts en promovenda LUMC, Voorzitter Vereniging Arts en Voeding.