![]() |
Voeding en de inname van vocht kan van grote invloed zijn op de gezondheid en de prestatie van een (top-)sporter. Het is dus voor een (sport-)arts van groot belang om te weten aan welke randvoorwaarden deze voeding dient te voldoen en hoe het voedingsgedrag van een sporter beïnvloed kan worden om gezondheidsbeïnvloeding en/of prestatieverbetering te bewerkstellingen.
In deze tweedaagse cursus zal worden ingegaan op de huidige stand van zaken qua wetenschappelijke kennis over voeding en vochtopname in verschillende sportsituaties en bij verschillende takken van sport. Daarnaast zal er specifiek aandacht worden besteed aan het optreden van maagdarmklachten bij sporters en de preventie respectievelijk de behandeling daarvan.
Naast uitgebreide aandacht voor de wetenschap, wordt in de cursus ook ingegaan op de praktijk van te geven voedingsadviezen bij sporters.
Er wordt van uitgegaan dat de cursisten het hoofdstuk ‘Lichaamssamenstelling, voeding en sport’ uit het boek ‘Inspannings- en sportfysiologie’ van Jack Wilmore en David Costill hebben doorgenomen.