MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Onbekend
organisatie
WDH Midden-Nederland
kosten
basistarief
Gratis
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Algemeen & overig
onderwerp(en):
Obesitas
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
5
punten
locatie
Amersfoort
Amersfoort
overig
15
Mei
2014
Nascholing Nederlandse Obesitas Kliniek 2013
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Algemeen & overig'
Van aanbieder:
WDH Midden-Nederland
In de omgeving:
Amersfoort

Ernstig overgewicht vormt een groeiend probleem in onze samenleving en legt een steeds grotere druk op de Nederlandse gezondheidszorg. Om patiënten de kwaliteit van leven terug te geven en de zorgkosten op de lange termijn beheersbaar te houden zet de Nederlandse Obesitas Kliniek zich in om het probleem van obesitas structureel aan te pakken en biedt hiertoe een geïntegreerde behandeling waarbij de patiënt gedurende twee jaar (met een aansluitend follow-up traject van vijf jaar) wordt begeleid door een team van specialisten. Dit team bestaat uit een internist, psycholoog, mogelijk een chirurg, arts, diëtist, bewegingsdeskundige en zorgcoördinator.

De Nederlandse Obesitas Kliniek organiseert 2 nascholingsavonden voor huisartsen om hen de mogelijkheid te bieden hun kennis en inzicht op het gebied van Morbide Obesitas en de daarmee samenhangende comorbiditeiten te vergroten. Tijdens twee afzonderlijke avonden komen verschillende onderwerpen aan bod: de behandeling van morbide obesitas middels bariatrische chirurgie, voedingsaspecten rondom bariatrische chirurgie, ademhalingsstoornissen (OSAS, OSA, hypoventilatie) als gevolg van obesitas, fertiliteit in combinatie met obesitas en de psychologische aspecten van leefstijl verandering ten behoeve van de behandeling van obesitas. Daarnaast komen de bekende comorbiditeiten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en infertiliteit ruim aan bod.
Beide avonden worden voorafgegaan door een algemene presentatie over de Nederlandse Obesitas Kliniek waarin dieper wordt ingegaan op de definitie en geschiedenis van (morbide) obesitas en de geïntegreerde behandeling die de Nederlandse Obesitas Kliniek hiervoor biedt.

Onderwerpen

1e nascholingsavond
• Algemene presentatie NOK en Morbide Obesitas
• Morbide Obesitas en OSAS
• Bariatrische chirurgie

2e nascholingsavond
• Algemene presentatie NOK en Morbide Obesitas
• Voeding en bariatrische chirurgie
• Obesitas en fertiliteit
o Psychologie (Leefstijl verandering)

 

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!