MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
SnelAED
kosten
basistarief
€ 85
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Spoed Eisende Hulp
onderwerp(en):
AED/BLS/ALS/reanimatie
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
4
punten
locatie
Snel AED
Pluimgraaf 12
1567 AB Assendelft
☎ +3175 7712 577
overig
14
Mei
2014
ABCDE scholing
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Spoed Eisende Hulp'
Van aanbieder:
SnelAED
In de omgeving:
Assendelft

Huisartsen zijn mogelijk al bekend met de ABCDE methodiek maar werken over het algemeen niet met deze methode.Er wordt verondersteld dat ze nog onvoldoende kennis hebben van deze methodiek van patiënten beoordeling.

In deze les leren huisartsen om de ABCDE methodiek, die afkomstig is uit de ATLS, toe te passen in de (acute)huisartsenzorg. Zodat de huisarts op een gestructureerde manier kan onderzoeken en ondervragen zonder dat er een diagnose is gesteld of differentiaal-diagnostische overwegingen zijn gemaakt. Bij deze wijze van beoordelen ondekt de arts stoornissen in de vitale functies zodat hij deze zo snel mogelijk kan behandelen. En met deze manier van onderzoeken werkt hij op dezelfde systematische wijze als artsen in het ziekenhuis en ambulanceverpleegkundigen.

De les duurt 5 uur waarbij gekozen wordt verschillende didactische werkvormen (theorie en praktijk) de les wordt afgesloten met twee casuïstieken (trauma en non-trauma) waarbij de arts zelf de patiënt moet onderzoeken volgens de ABCDE-methodiek en acute therapeutische handelingen moet verrichten welke hij in de skill-stations heeft geleerd.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!