MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
organisatie
Radboudumc - Eerstelijnsgeneeskunde
kosten
basistarief
Gratis
informatie
gebied:
Somatiek
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
5
punten
locatie
Radboudumc
Geert Groteplein 10
6525 GA Nijmegen
☎ +3124 3611 111
overig
15
Apr
2014
Ouderen(zorg) en UKON in beweging
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Van aanbieder:
Radboudumc - Eerstelijnsgeneeskunde
In de omgeving:
Nijmegen

‘Ouderen in zorginstellingen bewegen te weinig, ondanks dat bekend is hoe belangrijk bewegen is voor hun gezondheid en welbevinden’. Met deze conclusie opent de samenvatting van het rapport ‘Onbewogen om te bewegen’ (VU, 2012, in opdracht van IGZ). De inspectie verwacht dat zorginstellingen beleid gaan ontwikkelen om hun cliënten meer te laten bewegen, zodat zij ook aan de beweegnorm gaan voldoen. Vanaf 2015 gaat ze instellingen ook hierop controleren. Tijdens het multidisciplinaire symposium wordt een breed scala aan onderwerpen aangeboden m.b.t. beleid t.a.v. bewegen, specifieke interventies die het bewegen bevorderen, vallen en valpreventie, revalidatie na een CVA, relatie beweging, cognitie en dementie en onderzoek in beweging.

Daarnaast zijn ook nog een aantal andere thema’s geprogrammeerd waarbij het gaat om een organisatie die in beweging is, maar direct gerelateerd zijn aan de zorg die in verpleeghuizen en zorgcentra aan ouderen wordt geboden en waarmee ook de arts in zijn dagelijks werk mee te maken heeft.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!