MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg (HOZL)
kosten
basistarief
Gratis
extra prijsinformatie
annuleringsvoorwaarden
informatie
gebied:
Somatiek
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
3
punten
locatie
Mondriaan - Heerlen
John F. Kennedylaan 301
6419 XZ Heerlen
☎ +3145 5736 262
overig
09
Apr
2014
Refereeravond seksuologie - Seks in Limburg, onderzoek van eigen bodem
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Van aanbieder:
Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg (HOZL)
In de omgeving:
Heerlen

Algemene doelstellingen van deze refereeravonden voor huisartsen, specialisten en betrokkenen in de zorg zijn:
Uitwisseling van vakinhoudelijke kennis en werkwijze en z.n. afstemming van werkwijzen op elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten wordt een vakinhoudelijk thema aan de hand van casuïstiek uitgediept met aansluitend gelegenheid voor vragen en discussie. Tijdens de vragenronde wordt ook getoetst. Eventueel wordt daarnaast een organisatorisch onderwerp of een nieuw project kort toegelicht.

Doel van deze avond is om professionals vanuit verschillende disciplines kennis te laten nemen van de laatste inzichten over de diagnostiek en de behandeling van erectiele disfuncties. Het thema zal benaderd worden vanuit het biopsychosociaal model. Er zal worden ingegaan op nieuwe biologisch/medische kennis en de psychologische en sociale factoren die een rol spelen bij het ontstaan en in stand houden van deze veelvoorkomende kwaal. Het thema zal zodanig gepresenteerd worden dat het aansluit bij professionals vanuit de eerste en tweede lijn. Meer specifiek betreffen de doelstellingen:

  • Kennis verwerven omtrent de fysiologie en pathofysiologie van de erectiele disfunctie bij mannen
  • Inzicht in hoe de hulpverlener het probleem in de praktijk kan aanpakken en wanneer doorverwijzing geïndiceerd is
  • Kennis en inzicht verkrijgen omtrent de psychologische en sociale factoren die de erectiele disfunctie veroorzaken en in stand kunnen houden
  • Kennis omtrent psychologische hulpverlening voor deze problematiek

Het programma bevat twee presentaties. De eerste presentatie gaat in op de laatste stand van zaken op het gebied van medische ontwikkelingen ten aanzien van de diagnostiek en behandeling van erectiele disfuncties. De tweede presentatie behandelt de psychologische en sociale factoren die van belang zijn bij de diagnostiek en behandeling van deze stoornis.
 

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!