MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
Master EBP AMC-UvA
kosten
basistarief
€ 9000
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Opleiden en presenteren, Epidemiologie, Communicatietechniek
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
60
punten
locatie
Amsterdam UMC - Locatie AMC
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam Zuidoost
☎ +3120 5669 111
overig
01
Sep
2014
Universitaire Masterstudie Evidence Based Practice AMC-UvA
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Opleiden en presenteren', 'Epidemiologie' of 'Communicatietechniek'
Van aanbieder:
Master EBP AMC-UvA
In de omgeving:
Amsterdam Zuidoost

De Master EBP heeft tot doel ervaren medici, paramedici, verpleegkundigen en verloskundigen academisch te vormen en te scholen als vooraanstaande en breed georiënteerde professionals die wetenschappelijk denken, oordelen en communiceren. Een en ander met gebruikmaking van methoden en technieken vanuit de klinische epidemiologie en biostatistiek. De beroepsoverstijgende competenties staan volledig in het teken van wetenschappelijke onderbouwing van de klinische praktijk: Evidence based Practice. Met de afronding van hun studie kunnen de geslaagden vakoverstijgend participeren in klinisch multidisciplinair wetenschappelijk onderzoek en zijn zij als breed georiënteerde professionals in staat om zulk onderzoek te initiëren en uit te voeren. Daarnaast vertolken zij door het gebruik van wetenschappelijke informatie als basis voor het klinisch handelen, een vooraanstaande rol binnen hun oorspronkelijke beroepsgroep volgens het bekende AMC-adagium “the professional in the lead”. De studie heeft een zeer praktische benadering en richt zich op toegepast medisch wetenschappelijk onderzoek.

De afgestudeerden verschaffen een solide wetenschappelijke basis voor hun beroepsmatig handelen en sluiten aldus aan bij de landelijke ontwikkelingen, de visie van de Nederlandse overheid en het streven van de beroepsorganisaties en nemen aldus een voorschot op de ontwikkelingen in de veranderende gezondheidszorg.

De Master is in staat gebleken een curriculum te realiseren dat enthousiasme oproept bij studenten en dat van een evidente academische signatuur is. Dit laatste blijkt uit een constante stroom van wetenschappelijke publicaties in (inter)nationale tijdschriften en een substantieel aantal promovendi.

Titulatuur: Master of Science (MSc/Drs)
Beroepstitel: Klinisch epidemioloog
Soort master: Post-initiële Master
Studieduur: 2 jaar part-time
Aanvang studie: jaarlijks september
Studiepunten: 96 EC’s
Voertaal: Nederlands
Keurmerk: NVAO-geaccrediteerd

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!