MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
Langerhans® School of Diabetes
kosten
basistarief
€ 135
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
5
punten
locatie
Nieuwe Buitensociëteit Zwolle
Stationsplein 1
8011 CW Zwolle
☎ +3138 4260 260
overig
26
Jun
2014
10e Langerhans Symposium - Een patiënt met óók diabetes, diabetes als co-morbiditeit
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Van aanbieder:
Langerhans® School of Diabetes
In de omgeving:
Zwolle

Inschrijven op dit programma is niet meer mogelijk: Vol!

Het Langerhans Symposium is het grootste diabetes-evenement van Nederland. Dit jaar staat deze bijeenkomst in het teken van diabetes en co-morbiditeit. 

Iedere drie (tot zes) maanden ziet u als het goed is een groot deel van uw patiënten met diabetes. Hierbij komen alle belangrijke aspecten uit de NHG-Standaard DM2 aan de orde. Naast medisch inhoudelijke zaken heeft u ook oog voor de mens met dit ziektebeeld. Deze mensen hebben namelijk nog een heel leven naast hun diabetes. Dit kan een volkomen gelukkig en prettig leven zijn, maar ook een leven met lastige kanten: psychosociale problemen, geheugenstoornissen, andere ziektes zoals cardiale, renale of neurologische problemen. Deze problemen kunnen veel meer op de voorgrond staan dan de diabetes. Dit kan de begeleiding en de zorg voor de patiënt bemoeilijken. Ook kunnen behandelingen van specialisten voor long-, hart- en andere problemen de diabetesregulatie soms sterk beïnvloeden. Kortom, de patiënt met diabetes zoals we die vaak zien is meestal een patiënt met óók diabetes.

Tijdens het tweede lustrum, al weer het 10e Langerhanssymposium, zal vanuit een andere invalshoek gekeken worden naar de patiënt met diabetes. Belangrijke onderwerpen die de dagelijkse praktijk raken zullen worden besproken door topsprekers. 

Zoals u van ons gewend bent zal het programma doorspekt zijn met (film) beelden, vragen en discussies die het onderwerp “live” maken. 

Daarnaast zal de DiHAG (de expertgroep kaderhuisartsen diabetes van het Nederlands Huisartsen Genootschap) u helemaal bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen op diabetesgebied: is de standaard van oktober 2013 nog up-to-date?

U ontvangt van ons op deze dag een gratis exemplaar van het nieuwe Langerhans-boek met volledig nieuwe diabetes-casuïstiek.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!