MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Meerdaags
organisatie
Stichting Opleidingen in de Sportgeneeskunde
kosten
basistarief
€ 1825
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Sportgeneeskunde
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
24
punten
locatie
Hotel & Congrescentrum Papendal
Papendallaan 3
6816 VD Arnhem
☎ +3126 4837 911
overig
10
Apr
2014
Basiscursus Sportgeneeskunde
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Sportgeneeskunde'
Van aanbieder:
Stichting Opleidingen in de Sportgeneeskunde
In de omgeving:
Arnhem

Omschrijving van de cursus
Het belang van sporten en bewegen voor de gezondheid is inmiddels duidelijk erkend, ook in de medische wereld. De huidige medische opleiding gaat echter nog maar op zeer beperkte mate in op deze materie. In de dagelijkse praktijk worden artsen in toenemende mate geconfronteerd met vragen over sportblessures, een actieve leefstijl en sportadvisering bij patiënten met een chronische aandoening. Tijdens de cursus komen de meest recente inzichten over de gunstige en nadelige effecten van sporten en bewegen aan bod. Er wordt uitgebreid ingegaan op het praktisch handelen in de praktijk door veel met casuïstiek, workshops en practica te werken.
De cursus is zeer praktisch van opzet en reikt kennis en vaardigheden aan over veel voorkomende sportmedische problemen uit de dagelijkse praktijk. Daardoor kunnen de verworven kennis en vaardigheden meteen in de dagelijkse praktijk toegepast worden. Van de cursisten wordt een actieve participatie verwacht.

Leerdoelen:

  • Kennis opdoen van het vakgebied en werkterrein van de sportgeneeskunde, de specifieke deskundigheden van de sportgeneeskunde en de positie van de sportgeneeskunde in de gezondheidszorg.
  • Kennis verwerven van de gezondheidsbevorderende effecten van sportbeoefening.
  • Kennis verwerven van veel voorkomende nadelige effecten van sportbeoefening.
  • Kennis en vaardigheden opdoen om sport-/beweegadviezen op te stellen voor gezonde niet-sporters en personen met een aandoening.
  • Kennis en vaardigheden verwerven met betrekking tot de preventie van sportgerelateerde aandoeningen.
  • Kennis en vaardigheden verwerven op het gebied van de diagnostiek en behandeling van veel voorkomende sportgerelateerde aandoeningen.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!