MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Meerdaags
organisatie
Cure & Care Development
kosten
basistarief
€ 525
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Oncologie, Psychologie/-therapie, GGZ & psychiatrie
onderwerp(en):
Relatie en seksualiteit, Vermoeidheid/slaapproblemen
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
12
punten
locatie
Het Behouden Huys
Rijksstraatweg 361
9752 CH Haren
☎ +3150 4062 400
overig
22
Mei
2014
Samenwerken bij kanker - Tweedaagse basiscursus Psycho-Oncologie
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Oncologie', 'Psychologie/-therapie' of 'GGZ & psychiatrie'
Van aanbieder:
Cure & Care Development
In de omgeving:
Haren

Kanker is een volksziekte die een op de drie mensen treft. Bijna een half miljoen Nederlanders lijdt er aan en jaarlijks komen er in ons land ongeveer 75.000 nieuwe patiënten bij. Met ruim 800 sterfgevallen per week is het doodsoorzaak nummer 1.

Psychologische factoren zijn sterk van invloed op de manier waarop mensen met de gevolgen van de ziekte omgaan en daarmee op het welbevinden en de kwaliteit van leven en sterven. Veel mensen zijn echter niet opgewassen tegen de enorme hoeveelheid stress die kanker met zich meebrengt en ontwikkelen daarom psychische klachten (zoals angst, depressie, slaap- en relatieproblemen). Ze vragen dan om hulp of worstelen juist onnodig lang alleen met de klachten.

Hulpverleners hebben in toenemende mate oog en oor voor de psychische problematiek van kankerpatiënten en hun naasten maar voelen zich niet altijd voldoende in staat om de juiste begeleiding te bieden. Deze tweedaagse cursus biedt een breed palet van psycho-oncologie gerelateerde onderwerpen die door middel van uitleg, demonstratie, oefeningen en discussie worden gedoceerd. De cursus geeft hulpverleners een beter fundament om psycho-oncologische zorg te verlenen of om daar gericht naar te verwijzen.

 

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!