Chronische a-specifieke pijnsyndromen worden ook wel onbegrepen pijnen genoemd. In deze workshop wordt getracht het onbegrepene iets begrijpelijker te maken. Daarbij ligt de nadruk op het trachten te voorkomen dat (onschuldige) pijnen een chronisch karakter krijgen en op de sleutelrol die eerstelijns psychologen daarin kunnen vervullen. Er wordt uitgebreid ingegaan op factoren die de pijn kunnen versterken en instandhouden, waaronder ook mogelijk de gezondheidszorg zelf.

 

"/>
MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
RINO Amsterdam
kosten
basistarief
€ 250
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Algemeen & overig, GGZ & psychiatrie
onderwerp(en):
Pijn, SOLK
ICPC:
P
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
6
punten
locatie
RINO Amsterdam
Leidseplein 5
1017 PR Amsterdam
☎ +3120 6250 803
overig
14
Mei
2014
Medisch onverklaarde pijn (voorheen Chronisch a-specifieke pijnsyndromen)
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Algemeen & overig' of 'GGZ & psychiatrie'
Van aanbieder:
RINO Amsterdam
In de omgeving:
Amsterdam

Cliënten met medisch onverklaarde pijn stuiten op veel onbegrip uit hun omgeving. Artsen en psychologen maken deel uit van die omgeving; ze zitten vaak met hun handen in het haar bij deze omvangrijke cliëntencategorie. Deze workshop tracht het onbegrepene begrijpelijker te maken. Veel hulpverleners werken nog volgens het oude, diepgewortelde verklaringsmodel dat medisch onverklaarde pijn min of meer gelijkstelt aan ingebeelde pijn. Medisch onverklaarde pijn blijkt inderdaad tussen de oren te zitten, maar dan in de zin dat het brein en het centrale zenuwstelsel - de zogenaamde pijnmatrix - ontregeld zijn geraakt. Artsen en psychologen kunnen een sleutelrol vervullen in het draaglijker en minder 'invaliderend' maken van pijnsyndromen op het grensvlak van psyche en soma, die namen hebben gekregen als fibromyalgie, gegeneraliseerde pijn, wijdverspreide pijn en aspecifieke lage rugpijn.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!