MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
Netherlands School of Public and Occupational Health (NSPOH)
kosten
basistarief
€ 2115
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Reizigersgeneeskunde
onderwerp(en):
Immunologie/vaccinatie
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
30
punten
locatie
NSPOH - Utrecht
Churchilllaan 11
3527 GV Utrecht
☎ +3130 8100 500
overig
02
Sep
2014
Basismodule Reizigersadvisering en -immunisatie voor artsen
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Reizigersgeneeskunde'
Van aanbieder:
Netherlands School of Public and Occupational Health (NSPOH)
In de omgeving:
Utrecht

De landelijke protocollen reizigersadvisering uitgegeven door het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) vormen het uitgangspunt van het onderwijs. 

De inhoud en procedures van de reizigersadvisering zijn grotendeels in deze protocollen beschreven. In de praktijk kunnen echter vragen ontstaan waar de protocollen geen antwoord op geven. Deze module besteedt aandacht aan de kennis die nodig is om deze vragen te beantwoorden. Er wordt ingegaan op het optimaal omgaan met protocollen en het organiseren en uitvoeren van een reizigersspreekuur. Verder komen de epidemiologie van gezondheidsrisico's en het gedrag van reizigers aan bod. In het bijzonder worden malaria en vaccinologie, vaccinbeheer en de koude keten toegelicht. Aandacht wordt besteed aan bijzondere reizigersgroepen zoals kinderen, zwangeren, ouderen, chronisch zieken en immuun gecompromitteerden. Welke verantwoordelijkheid ligt bij de reiziger, het reisbureau, de adviserend arts en de behandelend arts. De adviserend arts kan vaak beter dan de behandelaar inschatten welke problemen onderweg te verwachten zijn. Omgekeerd moet de adviseur weten hoe en wanneer de behandelaar ingeschakeld moet worden.

Het onderwijs bestaat uit voordrachten, oefeningen en discussies. Praktijkvoorbeelden en casuïstiekbespreking hebben een prominente plaats in de module. Op de zesde dag wordt de module afgesloten met een toets. 

Wij gaan er vanuit dat u bij de start van de module:

  • in het bezit bent van basiskennis immunologie ;
  • kennis heeft van de normale vaccinatieschema’s zoals vermeld in de LCR protocollenklapper. 

In het onderwijs wordt ingegaan op afwijkende immuunsystemen en afwijkende vaccinatieschema’s. 

Na afloop van deze module

  • bent u in staat om de (ecologische) achtergronden van infectieziekten te herkennen en op waarde te schatten;
  • heeft u inzicht in aspecten van kwaliteitsbewaking (professioneel en klantgericht);
  • kunt u een reizigersadviesspreekuur opzetten en houden;
  • kunt u nader onderscheid maken in adviezen die u zelf kunt geven en die door anderen (specialistische centra) gegeven moeten worden;
  • kent u de functie van het LCR (Landelijk Coördinatie Centrum Reizigersadvisering en de LCR protocollen. zie www.lcr.nl.

U dient voor aanvang van het onderwijs in het bezit te zijn van de LCR protocollenklapper. De klapper is te bestellen bij het LCR Postbus 1008, 1000 BA Amsterdam. Eventueel kunt u voor de duur van het onderwijs gebruik maken van een klapper van de NSPOH. Neem hiervoor contact op met de NSPOH.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!