MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Meerdaags
organisatie
Stichting ITON
kosten
basistarief
€ 550
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Neurologie
onderwerp(en):
Revalidatie
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
13
punten
locatie
Stichting ITON
Leliestraat 7
2011 BL Haarlem
☎ +3123 5341 641
overig
27
Jun
2014
Neurorevalidatie in de eerste lijn
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Neurologie'
Van aanbieder:
Stichting ITON
In de omgeving:
Haarlem

CVA’s komen 35.000 maal per jaar in Nederland voor en op dit moment zijn er meer dan 100.000 mensen die getroffen zijn door een beroerte. De behandeling is complex en een belangrijk onderdeel binnen de gezondheidszorg. Vooral de herkenning van de exacte symptomen is geen sinecure, zoals veel huisartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten en de werkers in de thuiszorg dagelijks ervaren. Een juiste diagnostiek is echter essentieel om efficiënt en adequaat te kunnen handelen.

Meer dan 60% van de CVA patiënten heeft één of zelfs meer cognitieve stoornissen en een patiënt met enkel een motorische parese is zeldzaam. We doen de patiënt te kort, als we niet voldoende stilstaan bij de andere stoornissen
behalve parese.

Een patiënt met een hersenbeschadiging (o.a. CVA) komt vaak na een intensieve therapie in ziekenhuis, revalidatiecentrum of de somatische afdeling van het verpleeghuis weer thuis: de ‘medische’ fase is voorbij, de patiënt s ‘uitgerevalideerd’. Voor vele patiënten begint dan een moeizame periode. De ervaring leert dat veel nieuwe problemen zich aandienen: het leven thuis, op het werk, tijdens recreëren of op school. Er wordt een groot beroep gedaan op functies die door de hersenbeschadiging zijn aangetast. De hulpverleners in de eerste lijn kunnen hier een belangrijke rol spelen. We ervaren echter vaker tegenvallende resultaten die zelfs afgedaan worden als gebrek aan motivatie van de patiënt of zelfs als onwil. Voor veel werkers in de eerste lijn is er behoefte aan specifieke kennis op het gebied van hersenbeschadiging. Het relatief solistisch werken in de eerste lijn staat in contrast met het multidisciplinaire karakter van het probleem. Behandelingen worden hierdoor summier of moeizaam.

Deze cursus biedt u de kans om een beter inzicht te verwerven in de fundamenteel theoretische achtergronden van de patiënt met een hersenbeschadiging en om klinisch praktisch beter in staat te zijn, om te gaan met de gehele
problematiek van de behandeling en omgang met de patiënt. Tijdens deze cursus worden diverse mogelijkheden voor training, therapie en omgang aangegeven.

Na deze cursus is uw kennis omtrent de behandeling en diagnostiek van de patiënt met een hersenbeschadiging ongetwijfeld vergroot en heeft u meer inzicht in therapeutische mogelijkheden.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!