MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
LHV
kosten
basistarief
€ 475
leden
€ 285
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Communicatietechniek
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
6
punten
locatie
Mercure Hotel Zwolle
Hertsenbergweg 1
8041 BA Zwolle
☎ +3138 7260 801
overig
02
Sep
2014
Motiverende beoordelingsgesprekken voeren
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Communicatietechniek'
Van aanbieder:
LHV
In de omgeving:
Zwolle

Wat is de noodzaak van het voeren van beoordelingsgesprekken? Hoe voer je een positief kritisch en motiverend beoordelingsgesprek? Dit zijn twee vragen die aan bod komen in de workshop ‘Motiverende beoordelingsgesprekken voeren’ van de LHV Academie.

Het voeren van gesprekken is en blijft mensenwerk en bestaat uit ‘actie’ en ‘reactie’. Daar zijn geen vaste schema’s voor te geven, deze gesprekken zijn immers persoonsgebonden. Wat wel kan is het geven van tips en ingrediënten die kunnen worden gebruikt bij het succesvol voeren van een beoordelingsgesprek.

Tijdens de workshop wordt gestart met de ogenschijnlijk simpele vraag: ‘Waarom zou je een  beoordelingsgesprek willen voeren?’. Of misschien juist: ‘Waarom voer je geen beoordelingsgesprek?’.

Nadat dit is toegelicht, worden de stappen van een beoordelingsgesprek besproken en geoefend:

  • Hoe maak je de intenties van je beoordelingen duidelijk en (om)schrijf je een passende feedback
  • Het oefenen van goed- en slecht nieuwsgesprekken
  • Het vermijden van veel voorkomende fouten in beoordelingsgesprekken en de valkuilen in dergelijke gesprekken
  • Bespreken van hinderende gedachten om (negatieve) formele feedback te geven. Hierbij worden de principes toegepast uit de workshop van de LHV Academie Rationeel-emotieve-training voor huisartsen
  • Het oefenen van gesprekken met medewerkers over waardering; bijvoorbeeld salaris. Hierbij staat niet zozeer de hoogte van het bedrag centraal maar juist de waardering van de leidinggevende huisarts voor de medewerker

 Het is mogelijk om na de workshop een individuele follow-up met de trainer af te spreken. Deze follow-up kan eventueel telefonisch plaatsvinden.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!