MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 1495
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Zwangerschap & verloskunde, Farmacologie, Gynaecologie
ICPC:
A, X
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Hormonale anticonceptie (apotheekhoudende huisarts)
Accreditatie Periode: 30-09-2017 t/m 30-09-2018
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Zwangerschap & verloskunde', 'Farmacologie' of 'Gynaecologie'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Onder anticonceptie worden alle middelen en methoden verstaan die het doel hebben bevruchting van een eicel of innesteling van een bevruchte eicel te voorkomen. In deze cursus worden alleen de hormonale anticonceptiemiddelen behandeld. De niet-hormonale middelen worden in de cursus ‘Niet-hormonale anticonceptie’ behandeld.

Het aanbod van anticonceptiemiddelen is de laatste jaren flink uitgebreid en over de bestaande methoden is meer informatie beschikbaar gekomen.

In 2011 zijn de NHG Standaarden ‘Hormonale anticonceptie’ en ‘Het Spiraaltje’ vernieuwd en samengevoegd tot de multidisciplinaire Standaard ‘Anticonceptie’. Deze Standaard is ook door de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) als richtlijn voor hun beroepsgroepen van toepassing verklaard.

In deze nascholingscursus worden alle hormonale anticonceptiemethoden besproken (intra-uteriene hormonale anticonceptie, vaginale anticonceptiering, anticonceptiepleister, orale combinatiepreparaten en middelen met progestagenen), waarbij vooral veel aandacht is voor relatief nieuwe middelen en nieuwe inzichten bij al langer bestaande middelen. Ook hormonale postcoïtale methoden worden in deze cursus behandeld. De middelen worden qua betrouwbaarheid tegen elkaar afgewogen en bijzondere patiënten worden door middel van casussen aan u gepresenteerd.

Na afloop van deze cursus:

  • kent u de diverse hormonale vormen van orale hormonale anticonceptie.
  • kent u de diverse hormonale vormen van niet-orale hormonale anticonceptie.
  • kent u bijwerkingen, interacties en contra-indicaties voor gebruik.
  • kunt u gerichte adviezen en voorlichting te geven aan patiënten die anticonceptie overwegen of al gebruiken. U weet wanneer welk middel of welke methode de voorkeur heeft.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!