E-learning
-
Wet- en regelgeving
€ 23,20
Commercieel
 
eHuisartspraktijk.nl
Gezondheidsrecht - Wilsonbekwaamheid en vertegenwoordiging

Voor behandeling van een cliënt is zijn toestemming nodig, maar in sommige situaties kan hij geen toestemming geven: een arts schat dan in dat de cliënt ‘wilsonbekwaam’ is, omdat hij bijvoorbeeld informatie over zijn behandeling niet meer kan begrijpen. Een wilsonbekwame cliënt heeft een wettelijk vertegenwoordiger die de beslissingen neemt op het gebied waarop de cliënt wilsonbekwaam is. Als de arts van mening is dat de cliënt wilsonbekwaam is en de cliënt wil behandelen, moet de arts hiervoor toestemming vragen aan de wettelijk vertegenwoordiger: iemand die voor de cliënt mag optreden en beslissen.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg en de kennis met betrekking tot gezondheidsrecht willen verdiepen.

Doel

Deze e-learning training draagt bij aan de competenties van de cursist om zijn of haar kennis met betrekking tot wet- en regelgeving rond Wilsonbekwaamheid en Vertegenwoordiging te vergroten.

Overige Informatie
Geen extra informatie.
Abonnement
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!