MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 3 uur
organisatie
Trimbos-instituut
kosten
basistarief
€ 60
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie, Zwangerschap & verloskunde
ICPC:
P, W
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
3
punten
abonnement
e
learning
Preventie Postpartum Depressie
Accreditatie Periode: 19-11-2019 t/m 18-11-2021
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'GGZ & psychiatrie' of 'Zwangerschap & verloskunde'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

De e-learning cursus ’Preventie Postpartum Depressie’ met als ondertitel: "Wat is het, hoe signaleer je het en welke stappen kun je ondernemen om een postpartum depressie te voorkomen", heeft tot doel, de preventie van depressie door zorgverleners in de pre- en postnatale setting (zoals verloskundigen, jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen) te verbeteren.

De cursisten leren in zes lessen van 30 minuten, depressieve klachten bij zwangere en pas bevallen vrouwen te herkennen en te bespreken. Ook leren cursisten hoe ze vrouwen kunnen adviseren en motiveren om preventieve actie te ondernemen. Tenslotte, leren professionals hoe ze vrouwen op een goede manier kunnen doorverwijzen, en hoe ze de moeders kunnen volgen in wat de moeders met de adviezen doen.

De cursus is ontwikkeld door het Trimbos-instituut in samenwerking met een speciaal daarvoor samengestelde werkgroep bestaande uit beroepsverenigingen en zorgverleners in de pre- en postnatale setting.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!