MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
AccreDidact BV
kosten
basistarief
€ 63,20
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
Dermatologie, Algemeen & overig
ICPC:
A, S
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
AccreDidact Huisarts 19/05 - Acne vulgaris
Accreditatie Periode: 13-09-2019 t/m 13-09-2021
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Dermatologie' of 'Algemeen & overig'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Acne vulgaris is een veelvoorkomende huidaandoening die veel narigheid en gêne veroorzaakt bij mensen in de adolescentenleeftijd. Jongeren proberen vaak allerlei drogisterijmiddelen, OTC-preparaten en dieetmaatregelen om de kwaal te bestrijden. Behandeling kan de kwaal echter niet genezen maar slechts verzachten, wat veel teleurstelling veroorzaakt.

Hier ligt zowel voor de huisarts als de apotheker een belangrijke taak. Zij kunnen geen genezing bieden, maar wel zorgen voor een aanzienlijke verbetering. Goede voorlichting over de prognose en behandelmogelijkheden van de kwaal kan daarnaast teleurstelling beperken. Ook verwijzing naar een dermatoloog behoort tot de opties.

In deze nascholing, gebaseerd op de nieuwe NHG-standaard Acne, worden onder andere nieuwe ontwikkelingen op het gebied van medicatie behandeld. Hiermee kan in veel gevallen vermindering van de klachten worden bereikt.

Na afronding van dit programma:

  • hebt u kennisgenomen van de inhoud van de geactualiseerde NHG-Standaard Acne.
  • is uw kennis van ontstaan en beloop van acne geactualiseerd.
  • bent u op de hoogte van de laatste stand van zaken betreffende de behandeling van de verschillende verschijningsvormen van acne.
  • hebt u geoefend met het herkennen van de verschillende verschijningsvormen van acne aan de hand van casussen en foto's.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!