MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
MEDtalks Nederland B.V.
kosten
basistarief
Gratis
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Gynaecologie, Psychologie/-therapie, Seksuologie
ICPC:
W, X
sponsoring
Bayer
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
Masterclass Gynaecologie - Vrouwelijke seksuele problemen
Accreditatie Periode: 9-12-2017 t/m 8-12-2019
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Gynaecologie', 'Psychologie/-therapie' of 'Seksuologie'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

De laatste jaren is er meer aandacht gekomen voor vrouwelijke seksualiteit. Er is meer onderzoek naar o.a. in psychofysiologische laboratioria in Nederland. Er wordt gezocht naar nieuwe behandelmogelijkheden.

Welke seksuele problemen ervaren vrouwen en hoe kan de arts daarop inspelen? Het doel van deze masterclass is dat de arts ‘vrouwelijke seksualiteit’ beter op het netvlies krijgt. De veronderstelling is dat als de arts de patiënt ook als seksueel wezen ziet, zowel het signaleren van seksuele problemen als het voeren van een gesprek over seksualiteit gemakkelijker zal afgaan en er dientengevolge ook gepaste praktische interventies gedaan kunnen worden.

De deelnemer maakt kennis met de seksuologie als interdisciplinaire wetenschap en het bio-psycho-sociale model waarmee in de seksuologie gewerkt wordt. Er wordt aandacht besteed aan de classificatie en diagnostiek van seksuele problemen en aan gangbare behandelvormen. De deelnemer denkt actief mee bij de casuïstiek die wordt gepresenteerd. Er wordt nagedacht over welke interventies u zelf kunt doen en wanneer u waarheen verwijst bij seksuele moeilijkheden.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!