MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
AccreDidact BV
kosten
basistarief
€ 30,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Wet- en regelgeving, ICT & eHealth
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
{*} Accredidact - VZVZ Landelijk Schakelpunt (LSP)
Accreditatie Periode: 20-12-2016 t/m 20-12-2018
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Wet- en regelgeving' of 'ICT & eHealth'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Ziekte, een ongeval of een blessure komt vaak onverwacht, bijvoorbeeld ’s avonds of in het weekend. Daardoor kan de patiënt bij een voor hem onbekende arts terechtkomen, bijvoorbeeld een waarnemer op de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat deze zorgverlener snel en gemakkelijk de actuele medische gegevens van de patiënt kan inzien. Zo krijgt de zorgverlener snel een betrouwbaar beeld van de actuele gezondheidssituatie van de patiënt, waardoor hij de juiste zorg kan geven.

Steeds meer huisartsen, huisartsenposten, apotheken en ziekenhuizen maken gebruik van het Landelijk Schakelpunt (LSP) om medische gegevens te delen met andere zorgverleners. Zij kunnen 24 uur per dag, zeven dagen per week medische gegevens bij elkaar opvragen.

Hoe werkt gegevensuitwisseling via het Landelijk Schakelpunt precies? En wat houdt dat in voor de huisartsenpraktijk? Daarover heeft de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) in samenwerking met AccreDidact een online nascholing ontwikkeld. Deze module gaat inhoudelijk in op wat het LSP is en hoe het werkt. Ook komt aan de orde hoe u patiënten om toestemming vraagt en welke wet- en regelgeving hieraan ten grondslag ligt.

Na afloop van deze nascholing:

  • weet u wat het Landelijk Schakelpunt (LSP) inhoudt.
  • weet u waarom het belangrijk is patiënten om toestemming te vragen voor het delen van hun gegevens met andere zorgverleners via het LSP.
  • weet u welke zorgverleners gebruik kunnen maken van het en welke gegevens zij beschikbaar kunnen stellen en kunnen inzien.
  • weet u op welke manieren het Landelijk Schakelpunt beveiligd is.
  • bent u in staat patiënten efficiënt en goed te informeren over de uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt.
  • kunt u patiënten op de juiste manier om toestemming vragen en deze toestemming registreren.

De Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) faciliteert het Landelijk Schakelpunt. Maar de vereniging doet veel meer: VZVZ behartigt de belangen van haar leden op het gebied van zorgcommunicatie. Iedere zorgaanbieder die is aangesloten op het LSP, is automatisch lid van de vereniging. Uw praktijk dus ook. Daarom is VZVZ er ook voor u.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!