MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
Andros Mannenkliniek
kosten
basistarief
Gratis
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Urologie, Seksuologie
ICPC:
T, Y
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
Testosterontekort bij de ouder wordende man
Accreditatie Periode: 11-10-2017 t/m 10-10-2019
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Urologie' of 'Seksuologie'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Deze e-learning voor huisartsen heeft tot doel inzicht te geven in de laatste kennis en ontwikkelingen op het gebied van  de testosteronhuishouding, in het bijzonder bij de ouder wordende man met comorbiditeit. Tevens wordt de erectiele disfunctie (ED) in relatie tot Late Onset Hypogonadisme (LOH) besproken. Tenslotte wordt de NHG-standaard over 'Seksuele klachten' toegelicht.

Testosteron is essentieel voor de vitaliteit en de levenskwaliteit bij het ouder worden van de man. Vanaf de leeftijd van 40 jaar neemt de testosteronproductie in de testes gestaag af. Uiteindelijk wordt bij een aantal mannen het niveau zo laag dat dit tot symptomen aanleiding geeft.  Het gaat hierbij om ongeveer 10 % van de mannen boven 50 jaar. Echter de bekendheid met dit fenomeen is nog beperkt zowel bij de huisarts als de specialist. Dit komt omdat de symptomen (dikwijls) zo vaag en divers zijn. Vele lichaamsfuncties zijn er immers bij betrokken. De mythe dat testosterontherapie leidt tot prostaatcarcinoom  zal worden ontkracht. Ook wordt besproken of er sprake zou kunnen zijn van een door de industrie uitgevonden “ziekte”. Tijdens de nascholing zal door de huisarts, urologen en endocrinologen worden ingegaan op:

  • De fysiologische rol van testosteron in de levensloop van de man.
  • De realiteit van de overgang bij de man (andropause: verkeerde term!)
  • Diagnose en behandeling van LOH (Late Onset Hypogonadisme/ Adult Onset Hypogonadisme).
  • De bijwerkingen en gevaren van Testosteronsuppletie.
  • Erectiele disfunctie.
  • Het Metabool Syndroom en de relatie met hart- en vaatziekten en ED.
  • Praktische adviezen voor de dagelijkse praktijk bij mannen met LOH en ED.

Dit alles heeft tot hoofddoel de betekenis van testosteron bij de (ouder wordende) man bij de huisartsen een grotere bekendheid te geven. 

De opzet van de nascholing en de kwaliteit van de sprekers staan garant voor een boeiende en levendige e-learning. De e-learning start met een toegangstoets om inzicht te krijgen in eigen basiskennis over testosterontekort. De learning eindigt met een eindtoets.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!