MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 3 uur
organisatie
Augeo Academy B.V.
kosten
basistarief
€ 45
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Kindergeneeskunde, GGZ & psychiatrie
onderwerp(en):
Huiselijk geweld
ICPC:
A, P, W, Z
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
3
punten
abonnement
e
learning
{*} Huisartsen Handelen
Accreditatie Periode: 14-7-2016 t/m 13-7-2018
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Kindergeneeskunde' of 'GGZ & psychiatrie'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Deze cursus is het vervolg op de cursus ‘Signaleren van kindermishandeling en huiselijk geweld’. U leert wat u kunt doen als u vermoedt dat een kind mishandeld wordt. De KNMG-meldcode vormt hierbij de basis.

 
De cursus biedt u concrete handvatten om zorgvuldig en daadkrachtig te handelen. U ziet hoe twee casussen uit de module ‘Signaleren’ vervolgd worden. En u past zelf de meldcode toe op een derde casus. Daarnaast komen experts aan het woord over samenwerken met het SHG, AMK, Bureau Jeugdzorg, GGZ en JGZ. De cursus sluit af met een kennistoets.
 

Deze cursus is een gezamenlijk initiatief van de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV), de Vereniging Huisartsenposten Nederland (VHN) en The Next Page. De ontwikkeling van de cursus is mede mogelijk gemaakt door subsidie van het ministerie van VWS.
 

Leerdoelen:

  • Kennis: De cursist heeft kennis over hoe te handelen volgens de KNMG Meldcode in acute situaties en bij vermoedens. Ook heeft de cursist kennis van ketenpartners zoals het AMK en het SHG.
  • Houding: De cursist is zich bewust dat kindermishandeling voorkomt en erkent dat hij binnen de eigen taken en mogelijkheden, een verantwoordelijkheid heeft in de aanpak daarvan.
  • Vaardigheden: De cursist kan de Meldcode toepassen in een casus.
     

Een totaal overzicht van de leerdoelen is als bijlage bij de aanvraag toegevoegd.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!